kind koffie laten drinken
Basisschoolkind,  Blogs,  puber

Je kind koffie laten drinken? Vanaf deze leeftijd mag het

De Frappuccino’s met caramel of Ice coffee zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Hoe ouder je kind wordt hoe nieuwsgieriger en verleidelijker dit voor hem wordt. Maar vanaf welke leeftijd mag je je kind koffie laten drinken? Ik zocht het voor je uit.

 

Lees ook: Tips voor gezond drinken mee naar school

 

Vanaf deze leeftijd mag je kind koffie drinken

Het Voedingscentrum zegt dat kinderen onder de 13 jaar beter geen koffie kunnen drinken. Cafeïne zou een negatief invloed hebben op het zenuwstelsel en zou slecht zijn voor een goede nachtrust. En die hebben kinderen nu net zo hard nodig.

Vanuit Scandinavische onderzoeken, waar het Voedingscentrum de leeftijdsgrens van 13 jaar op baseert, wordt maximaal 1 kopje koffie per dag geadviseerd.

 

Lees ook: Met de kind praten over alcohol

 

Koffie is best goed

Marianne Geleijnse, hoogleraar voeding en hart- en vaatziekten, vindt het jammer dat koffie zo’n slechte naam heeft. Zij zegt dat er in koffie bioactieve stoffen zitten die een positieve werking kunnen hebben op de gezondheid. Chlorogeenzuur bijvoorbeeld, verbetert de glucosestofwisseling en vaatgezondheid in het lichaam. Ook zitten er in koffie stoffen zoals; kalium en magnesium. Marianne zegt; “Liever je kind koffie laten drinken dan frisdrank”

Toch begrijpt Marianne dat ouders zich zorgen maken over de inname van cafeïne houdende dranken bij hun kinderen. Deze stof maakt ons alert en niet elk lichaam breekt deze stof even makkelijk en goed af. Het advies is om goed te kijken naar het gedrag van je kind. Uiteindelijk weet elke ouder het beste wat zijn of haar kind kan hebben en wat niet.

 

Bron: TrouwMens en Gezondheid

Photo by Christiana Rivers on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge