9 Comments

 • Romy schreef:

  Het is inderdaad jammer dat tieners, die al onzeker zijn, ook nog zo bezig zijn met dingen als aantallen comments en de plaats van tags op Instagram. Dan ben ik toch blij dat dat 10 jaar geleden nog niet bestond en ik me daar nu niet meer zo druk over maak. Ik zou het zelf mooi vinden als er bijvoorbeeld meer voorlichting komt voor tieners over social media en de effecten daarvan. Ik denk dat dat juist nu voor sommige onzekere tieners veel goeds kan doen.

  • Anoniem schreef:

   Ja we mogen inderdaad blij zijn dat dit 10 jaar geleden er nog niet was. Toen maakten we druk om hele andere dingen. Social media voorlichting op scholen zou inderdaad een hele goede optie zijn momenteel

 • Jessica schreef:

  Ik vroeg mij vanmiddag in de bus af, toen er zo’n tien jongeren binnen liepen en bijna allemaal op hun mobieltje ging, hoe de vriendschappen tegenwoordig opgebouwd worden. Met z’n allen zaten ze bij elkaar maar niemand was met elkaar.
  Ik vind hoe jij het hierboven in je artikel beschrijft heel extreem en ik denk dat er in deze tijden juist benadrukt wordt als je er minder bij hoort of minder van iets bent. Negativiteit staat erg centraal. Dat is jammer en kan denk ik veel schade aanrichten. Op sommige vlakken zullen kinderen en jongeren sneller dingen snappen, slimmer zijn dan ik was op die leeftijd.. maar sociaal gezien. Al die social media is eigenlijk helemaal niet zo sociaal.

  • Anoniem schreef:

   Ja tegenwoordig ontstaan vriendschappen op een beeldschermpje in plaats van face to face. Bizar eigenlijk dat dit 15 jaar geleden nog helemaal niet van toepassing was.

 • Roelina schreef:

  Het is een ongrijpbaar middel. Niet alleen de tags, maar ook het pb’en naar elkaar. Oncontroleerbaar voor veel ouders. Best zorgelijk denk ik

 • Ayla schreef:

  Het is bizar he? Mijn collega heeft een puberdochter, en de verhalen die ze vertelt. Dat ze met zn 4en aan tafel gaan zitten, alle 4 een livestream starten en dat daar dan weer vrienden op aanhaken. Ik snap niet eens hoe dat zou moeten. I’m old!
  Als je het taggen zo beschrijft dan vind ik het heel heftig klinken, maar toch denk ik dat het niet veel verschilt van hoe het vroeger bij ons ging. Je hebt onder pubers nu eenmaal altijd groepjes en ze kunnen keihard zijn tegen elkaar. Nu wordt je dan in een hoekje getagd, vroeger gingen wij dan allemaal spijbelen zonder jou. Het blijft lullig, de manier waarop is alleen wat meer van deze tijd!

 • Jessica J. schreef:

  Wat moet het stressvol zijn om nu in de pubertijd te zitten, en zeker als je niet goed in je vel zit. Ik ben zo ontzettend blij dat dat allemaal nog niet bestond toen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *