kookkunsten, middag, ochtend

Hüttenkäse pannenkoekjes als ontbijt of lunch

Zondag is voor mij een perfecte dag om nieuwe gerechten uit te proberen. Op deze vrije dag sta ik het liefst vroeg op, maak ik voor mijzelf een ontbijtje en struin mijn kookboeken af naar inspiratie. Ik kan mij prima de hele dag vermaken in de keuken.

Pannenkoeken zijn op zondag echt mijn favoriet. Dit gerecht heeft voor mij iets huiselijks. Helaas wordt de pannenkoek door de witte bloem en de laag siroop, gezien als een ‘ongezond’ gerecht.  Maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. De bloem en siroop kun je namelijk vervangen door ‘gezondere’ producten. Producten die meer voedingswaarde hebben dan deze. En daarom behoren deze hüttenkäse pannenkoekjes tot de gezondere variant. Laten we maar gauw naar het recept gaan.

 

Hüttenkäse pannenkoekjes

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)

  • 100 gram hüttenkäse
  • Halve rijpe banaan
  • 1 ei
  • 25 gram havermeel
  • Kokosolie

Hoe maak je het klaar

  1. Prak de banaan in een kom.
  2. Voeg het ei, hüttenkäse en havermeel bij.
  3. Meng alles goed door elkaar.
  4. Verhit de pan met kokosolie en bak de pannenkoekjes.

 

Omdat een rijpe banaan heel zoet is, heb je geen siroop nodig. Je kunt de pannenkoeken garneren met fruit.

 

Groetjes Aneta

 

10 thoughts on “Hüttenkäse pannenkoekjes als ontbijt of lunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *