Hoe je het tandenpoetsen bij je peuter leuk kunt maken

tandenpoetsen bij je peuter (2)

Hoe is het mogelijk dat kinderen zo veel gedoe maken over de simpele dingen in het leven, zoals tandenpoetsen? Veel ouders bestempelen dit karweitje als een drama. Mijn grootste tip is om het zo luchtig mogelijk te houden. Zodra je gestrest en boos bent over het tandenpoetsen bij je peuter, zal hij dit aanvoelen en zal het een strijd worden. En ik zal je wat verklappen 😉 “je gaat het niet winnen!”. In plaats daarvan kun je beter diep adem halen en een manier vinden hoe je tandenpoetsen bij je peuter leuk kunt maken. In dit artikel deel ik 4 tips.

Maak tandenpoetsen bij je peuter een routine

Dat kinderen routine nodig hebben, klinkt je waarschijnlijk bekent in de oren. Routine vertelt kinderen wat er daarna komt. Uit bad, tanden poetsen, pyjama aan en slapen. Het geeft kinderen een gevoel van zekerheid, veiligheid en voorspelbaarheid.

Gebruik kindertandpasta

Gebruik tandpasta die geschikt is voor kinderen. Kies samen met je peuter de tandpasta uit en maak er gelijk een leuk uitje van.

Tandpasta voor jonge kinderen bevat minder Fluoride, omdat jonge kinderen vaak de neiging hebben om tandpasta door te slikken. Kindertandpasta is trouwens ook minder scherp dan tandpasta voor volwassenen.

Poets samen

Poets jullie tanden samen. Laat zien hoe jij je tanden poetst en laat daarna je peuter bijvoorbeeld jouw tanden poetsen. Maak er een soort spelletje van. Als hij klaar is, ben jij weer aan de beurt en mag je zijn tandjes poetsen.

Zelf doen

Nu komt het ook voor dat je peuter ineens roept: “Zelluf doen!” Voorkom de strijd door ze het zelf te laten uitproberen. Houd wel in de gaten of de tandjes ook echt schoon worden.Foto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge