tandenpoetsen bij je peuter (2)
kind,  peuter

Hoe je het tandenpoetsen bij je peuter leuk kunt maken

Hoe is het toch mogelijk dat kinderen zo veel gedoe maken over de simpele dingen in het leven, zoals tandenpoetsen? Negen van de tien keer hebben ze geen zin of eten ze de tandpasta op. Om het tandenpoetsen bij je peuter leuker te maken, kun je de volgende trucjes toepassen.

Lees ook: Omgaan met de peuterpubertijd | ‘Ik ben twee en ik zeg nee’

Maak tandenpoetsen bij je peuter een routine

Dat kinderen routine nodig hebben, klinkt je waarschijnlijk bekent in de oren. Routine vertelt kinderen wat er daarna komt. Uit bad, tanden poetsen, pyjama aan en slapen. Het geeft kinderen een gevoel van zekerheid, veiligheid en voorspelbaarheid.

Gebruik kindertandpasta

Gebruik voor het tanden poetsen tandpasta die geschikt is voor kinderen. Deze bevat namelijk minder Fluoride omdat jonge kinderen vaak de neiging hebben om tandpasta door te slikken. Kies de pasta samen met je peuter in de winkel uit en maak er een leuk uitje van.

Poets samen

Poets jullie tanden samen. Laat zien hoe jij je tanden poetst en laat daarna je peuter bijvoorbeeld jouw tanden poetsen. Maak er eengezellig spelletje van. Als hij klaar is, ben jij weer aan de beurt en mag je zijn tandjes poetsen.

Zelf doen

Nu komt het ook voor dat je peuter ineens roept: “Zelluf doen!” Voorkom de strijd door ze het zelf te laten uitproberen. Houd wel in de gaten of de tandjes ook echt schoon worden.

Zing een liedje

Maak het tandenpoetsen leuker door samen een liedje te zingen.

 

 

Foto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge