kerst met kinderen
Blog,  Mama

Hoe overleef je kerst met kinderen?

Het is bijna kerst! En laat jij nu dit jaar het kerstdiner regelen, help! Nu maar hopen dat de kinderen zich voorbeeldig gedragen, zodat jij het 6 gangen menu zonder problemen kunt voorbereiden. Ik zeg: ‘geen paniek!’ want in dit artikel geef ik jouw een aantal praktische tips die je een eind op weg kunnen helpen tijdens de kerststress.

 

Online boodschappen doen

In deze hedendaagse digitale wereld mag je het online boodschappen doen zeker niet missen. Zowel de Appie als de Jumbo bieden deze geweldige service aan. Ik kan je zeggen: ‘het scheelt je heel veel tijd.” En om het voor jezelf nog makkelijker te maken – je kunt tegenwoordig bij de traiteur de lekkerste dingen kopen. Het is een kwestie van opwarmen en mooi te serveren.

Verveelmomentjes

Dat kinderen zich niet langer dan een twintig minuten kunnen vermaken is bekend. Bereid voor deze momenten vast iets voor, zoals een kerstkleurplaat kleuren, kerst-memory spelen, een kerstverhaal voorlezen of een film.

Cadeautjes

Je kunt de cadeautjes natuurlijk allemaal tegelijk geven maar dan ben je ook één keer klaar. Als het om cadeautjes gaat is het leuk om er een beetje spanning in te houden, vooral tijdens kerst met kinderen. Verdeel de cadeautjes over de hele avond. Zo hebben zij iets om naar uit te kijken.

Kindertafel

Je kunt ervoor kiezen om de kinderen aan een aparte kindertafel te laten zitten. Zo hebben ze hun eigen plekje en kunnen ze doen wat ze willen zonder dat het aan de ‘grote-mensen-talen’ een bende wordt.

Let it go!

De laatste tip die ik je mee wil geven is: “Let it go!” en maak er een gezellig kerstfeest van. Morgen kijk je maar weer wat de schade is 😉

Heb jij nog tips hoe je de kerst met kinderen kan overleven?

 

Photo by Pexels

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge