besparen op boodschappen
Mama

Hoe kun je besparen op boodschappen?

Als gezin kun je op verschillende manier geld besparen. In een eerder artikel heb ik 10 bespaartips met je gedeeld. Geld besparen is voor mij een echte sport geworden, vooral als het om besparen op boodschappen gaat. Zo houden we voldoende geld over om leuke dingen te blijven doen. En geloof me, we eten er niet minder of ongezond door. Het is een kwestie van creatief zijn.

In dit artikel deel ik 5 tips hoe je kunt besparen op boodschappen.

Voorgesneden groenten laten staan

Koop geen voorgesneden groenten maar snij ze zelf. Een bloemkool, aardappelen of een zak wortelen is relatief goedkoper dan een zak voorgesneden groenten of krieltjes. De hoeveelheid is ook groter en je kunt er meerdere keren van eten.

Let op aanbiedingen

Dat klinkt uiteraard aannemelijk. Veel supermarkten prijzen producten af als de houdbaarheidsdatum nadert. Een flink aantal verpakkingen heeft een label “tenminste houdbaar tot” terwijl je het product na die datum nog prima een paar dagen kunt gebruiken.

Lees ook: Hoe kun je als gezin geld besparen? | 10 bespaartips

Sjoprz: Dé boodschappen-app

Sjorprz is een app waarmee je in 3 stappen kunt uitrekenen bij welke winkel jouw boodschappen het goedkoopst zijn. Op de app kun je namelijk een boodschappenlijstje maken én aan te geven in welke supermarkten bij jou in de buurt jij boodschappen doet. Door op een knop te drukken laat de app zien in welke winkel je moet zijn voor de goedkoopste boodschappen. Oja, en je hebt twee vliegen in één klap. Door een boodschappenlijstje te maken kun je ook besparen op boodschappen.

Koop huismerken in plaats van A-merken

Je zou zeggen “logisch, want dit is goedkoper” Maar wist je dat veel huismerken en A-merken gewoon uit dezelfde fabriek komen? En wat dacht je van het AH huismerk of de producten van de Aldi of Lidl? Deze komen ook uit dezelfde fabriek.

Kies ook eens diepvriesproducten

Sommige groenten zijn goedkoper uit de diepvries; zoals doperwten, worteltjes of bietjes. Ze zijn zelfs net zo gezond als verse groenten. Dit komt omdat deze groenten na de oogst direct ingevroren worden, waardoor de vitaminen beter blijft bewaard.

 

Heb jij nog tips hoe je kunt besparen op boodschappen?

Groetjes Aneta

Photo by Jomjakkapat Parrueng on Unsplash

10 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge