2 Reacties

 • Tamara

  Mijn dochter is afgelopen juli vier geworden en na de zomervakantie gestart met school. Langzaam zie ik mijn kleine lieve meisje veranderen in een klein draakje. Ze luistert slecht, weigert haar (knutsel)spullen op te ruimen en laatst werd zij zo kwaad dat ik haar broodtrommel tegen mijn hoofd kreeg toegegooid. Ze is star naar anderen toe, geeft geen antwoord als er iets aan haar gevraagd wordt, weigert ‘beleefd’ te zijn en probeert haar eigen zin door te drijven ondanks dat ze daarvoor een duidelijke ‘nee’ heeft gekregen. Op school heeft ze een ongeïnteresseerde houding ten opzichte van taal en rekenen. Daarnaast heeft ze een ‘vriendinnetje’ op school die haar ontzettend claimed en waarvan zij niet met andere kinderen mag spelen. Die andere kinderen worden dan door dat vriendinnetje weggeduwd of geschopt. Ik sta echt mijn oren te klapperen met wat ik nu met haar meemaak? Heeft de basisschool zo’n grote impact op haar dat zij soms niet meer te hanteren is? Of heeft ze faalangst, is ze niet voldoende weerbaar, slaapt ze te weinig, kan ze de druk niet aan? Heeft mijn dochter een SOVA training nodig om haar weer in het gareel te krijgen? Wie wil er met mij meedenken?

  • Aneta

   Hoi Tamara, bedankt voor je bericht. Zoals ik in je bericht lees hebben jullie een lekkere pittige meid in huis. Ik kan me voorstellen dat je het een en ander met haar meemaakt. School kan inderdaad invloed hebben. Ik lees ook dat zij een vriendinnetje heeft die ook invloed op haar uit oefent, andere kinderen duwt en schopt. Het kan zijn dat dit vriendinnetje haar overrompelt en niet weet wat ze hiermee moet. Dit soort factoren kunnen een weerslag hebben op haar gedrag. Haar gedrag kan thuis een soort ontlading zijn van hetgeen wat ze op school heeft meegemaakt. Vergeet niet dat ze nog maar 4 jaar is en haar nieuwe schoolse leven een grote impact kan hebben op slapen, emoties, denkwijze etc. Heb je hier wel eens met de juf over gesproken? Wat zien hun in haar gedrag op school? Hoe speelt zij met andere kinderen? Komt dit overeen met het gedrag bij jullie thuis? Hoe handelen hun als zij ongeoorloofd gedrag bij jouw dochter zien. Hoe zou je dit thuis toe kunnen passen? Dit zijn vragen die je aan de juffen kan stellen.

   Mocht je nog vragen hebben mail mij dan op info@mamapraatjes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge