Opvoeden Persoonlijk

Het tweede trimester van mijn zwangerschap

Hallo derde zwangerschapstrimester! Wat is dit snel gegaan. Voor ik het weet heb ik wallen tot aan mijn knieën en loop ik wiegend met hem in mijn armen rond. Ik heb er zoveel zin in…..ja ook in die wallen 😉 Zoals in mijn eerste trimester, heb ik tijdens dit tweede trimester ook al mijn geluksmomentjes, kwalen, vreetbuien en frustrerende momenten bijgehouden in een blog. 

 

Lees ook: Het eerste trimester van mijn zwangerschap

 

Geslachtsbepaling op 4 oktober 2019

Vanaf het eerste moment van mijn zwangerschap wist ik (bijna) zeker het geslacht van ons kindje. Toch was het moment dat wij een afspraak maakten voor de geslachtsbepaling best spannend. Ik was toen 15 weken zwanger. Wat de meeste mensen doen is een gender reveal party organiseren. Dit hebben wij niet gedaan. We wilden het klein houden. En klein bedoel ik met zijn tweeën. Wij wilden dit bijzondere moment samen met elkaar delen. Later zouden wij het aan onze familie en vrienden vertellen met deze zelfgemaakte cupcakes.

 

 

Op 4 oktober 2019 was het eindelijk zo ver. Met een leeg kaartje in de envelop maakten we onze entree bij het echobureau, wetende dat er over 15 minuten het geslacht van ons kindje op de kaart geschreven zou worden door de echoscopiste. We hadden afgesproken dat we thuis zouden ontdekken of wij een jongen of een meisje kregen. Eenmaal thuis aangekomen vulden we onze glazen met Jip en Janneke champagne en pakten wij de envelop met de kaart erin. Wat was dit moment spannend! Klopte ons voorgevoel? Of misschien toch niet. We deden de envelop open en pakten de kaart eruit….draaiden het om en daar stond het geslacht van onze baby geschreven. Een JONGEN!

We piesten bijna in onze broeken van het lachen. Dit hadden we zo niet verwacht. Ons voorgevoel voor een meisje werd zo de prullenbak ingeknikkerd. En die Chinese geslachtskalender….daar klopte ook niets van. Ik moet eerlijk zeggen dat het voor ons even wennen was, omdat we vanaf het begin van mijn zwangerschap dachten dat we meid zouden krijgen. Maar al snel fantaseerden wij over verschillende namen en hoe het zou zijn om ouders te zijn van een jongen. Zo leuk!

Hoe staat het ervoor met de zwangerschapskwaaltjes?

Gelukkig begon ik mij in dit tweede zwangerschapstrimester weer energieker te voelen. O man, wat was dit fijn! Niks is vervelender dan je de hele dag slaperig voelen. Ook kon ik het sporten weer oppakken. Ik heb tot ongeveer 17 weken kunnen hardlopen. Geen hele marathons maar een kilometertje of drie haalde ik net. Na de 17 weken begonnen mijn banden zeer te doen en was het feest over.

 

@jackynobelsfotografie

 

Ik moet zeggen dat ik tot aan mijn 23e week van mijn zwangerschap geen kwaaltjes had. Mijn buik groeide weliswaar als kool maar dit mocht de pret niet drukken. Vanaf dat moment merkte ik wat rugklachten. Vooral tijdens het slapen had ik er last van. Bij de Hema heb ik toen een voedingskussen aangeschaft. Deze gaf mijn rug tijdens het slapen wat stabiliteit, echt super fijn. Tip dus!

Waar ik ook echt last van begon te krijgen waren harde buiken. Het voelde niet als kramp in mijn onderbuik, zoals mij dit verteld is. Maar echt een harde buik. Alsof het van steen van. Mijn navel trok ook enorm. Een gevoel alsof er met weerhaakjes aan getrokken werd. Best pijnlijk kan ik je vertellen. Het enige wat de pijn een beetje verzachte was rust of een warme douche.

Food cravings

Tja, waar zal ik beginnen? Eigenlijk is het heel simpel: alles wat van suiker is gemaakt of waar suiker op of aan zit is niet veilig bij mij. Ik weet niet hoe dit bij jou zit/zat tijdens je zwangerschap. Tijdens dit tweede zwangerschapstrimester was bij mij het einde zoek. Ik denk echt dat dit meneertje suikerverslaafd ter wereld komt, haha. Verder had ik enorme trek in patat. Dat is dan weer de andere kant. Maar daar wist ik me goed mee in te houden. Ik ben zo benieuwd wat voor foodcravings jij had.

 

@jackynobelsfotografie

 

Frustrerende momenten

De frustrerende momenten zijn in dit tweede zwangerschapstrimester ook steeds vaker om de hoek komen kijken. Normaal gesproken ben ik mij bewust van mijn gedrag naar anderen toe, zowel in mijn werk als privé. Ik ben vrij direct en duidelijk en kan goed relativeren.

Tijdens deze zwangerschap merk ik toch wat scherpe randjes in mijn doen en laten. Ik heb regelmatig momenten gehad dat ik me snel geïrriteerd voelde en dit dan ook goed liet merken. Zo irritant want dit ben ik helemaal niet. Laten we hopen dat dit na mijn zwangerschap verdwijnt.

Tot zover mijn update. Op naar het laatste trimester. Fijne dag lieverds!

Fotocredits: Jackynobelsfotografie

One thought on “Het tweede trimester van mijn zwangerschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *