12

Het puberbrein | Wat iedere ouder met pubers herkent

het puberbrein

Als ouder van puberende kinderen herken je dit vast wel. Het puberbrein is soms lastig te begrijpen. Het schiet alle kanten op en er is geen touw aan vast te knopen. Voor alle ouders met puberende kinderen deel ik in dit artikel een lijstje met 9 herkenbaarheden. Welke van deze 9 punten herken jij?

Lees ook: De seksuele ontwikkeling van een puber | Hoe zit dat nou en hoe ga je ermee om?

 

1. Wat eten we vanavond = dé vraag van de dag. Elke dag weer dezelfde vraag: ‘wat eten we vanavond?’

2. De wasmand = een onhaalbaar doel. Is de wasmand bijna leeg, komt zoon- of dochterlief met een nieuwe lading opgespaarde was.

3. Geld = net water. In de schoolpauze gaat al het zakgeld op aan zakken chips en energiedrank.

4. Huis = hotel. Ze komen om te eten, slapen en laten vuile (en schone) was slingeren. Verder zijn ze nergens te bekennen.

5. Vrienden = alles. Ze willen nergens meer naar toe. Niet naar oma of een verjaardag. Op nummer 1 staan vrienden en de rest staat onderaan.

6. Vader en moeder = niet hip. Schamen voor je ouders die 1. volgens hen net té raar lachen, 2. kleding aan hebben uit jaar nul, 3. mee proberen te praten met vrienden.

7. ‘S nachts slapen = overdag slapen. De klok is in het puberbrein omgedraaid. ‘S nachts gebeurt er ‘weet ik veel wat’ en overdag wordt er geslapen.

8. Hun geheim =  hun geheim. Deuren zijn ineens op slot, geheimzinnig doen als ze iets wordt gevraagd en overal codes op zodat ouders niets..maar dan ook niets te weten komen.

9. Mama = maham! Alles wat je vraagt is ‘jahaa!’ of ‘neehee!’ Tegenwoordig wordt er ook geen mam of mama meer gezegd maar ‘maham!’

 

Bron: Vrouw.nl

Foto: Unsplash

Comments 12

  1. Post
   Author
 1. Ik heb nog (hopelijk een paar jaar) geen kinderen, maar ik herken wel veel dingen van toen ik een paar jaar geleden nog in de puberteit zat. Ik ben geen moeilijke puber geweest, maar ik herken al het bovenstaande wel. Behalve dat van vrienden op nummer 1. Bij mij heeft familie al altijd op die plek gestaan. Ik kom dan ook heel mijn leven al wekelijks/maandelijks bij mijn oma en opa(die er helaas niet meer is).

 2. Post
  Author

  Grappig he dat veel dingen herkenbaar zijn. Wat mooi dat familie altijd op nummer 1 heeft gestaan bij jou. Zelf kom ik ook wekelijks bij mijn ouders. Is toch fijn om ze vaak te zien.

  1. Post
   Author
 3. Post
  Author
  1. Post
   Author
 4. Ik heb nog geen puber, maar ik was zelf best een lastige:-) Nu geef ik wel advies over overlastgevende jongeren uit de stad, middelengebruik, hangen op plekken waar het niet mag. Het puberbrein is erg fascinerend, zodra ze 21 zijn gaat het meestal weer de juiste kant op. Als ouder blijf je dan nog een coach en niet hun vriend 😉

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge