Blog

Het is nationale warme truien dag

Vandaag is het warme truien dag! Deze nationale dag is in het leven geroepen om ons bewust te laten worden van ons energieverbruik. De trui staat op deze dag symbool en laat zien dat we samen iets kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Een warme trui aantrekken en onze verwarming een graadje lager zetten is al een besparing van zo’n 6% energie en dus 6% CO2. Bizar he!

 

“Uit onderzoek van o.a. de Universiteit van Tilburg blijkt dat de gemiddelde Nederlander onbewust onbekwaam is als het gaat om energieverbruik. Zo heeft 43% geen idee hoeveel zij maandelijks betalen voor hun gas.”

 

Dus laten we vandaag met z’n allen onze mooiste warme trui aan trekken, de verwarming een graadje lager zetten en even stil staan bij het doel van deze Nationale dag. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een haat-liefde-verhouding heb met warme truien. Of ik zweet er peentjes in omdat de trui te dik is – en als ik hem niet aan heb, vind ik het toch best frisjes. Ondanks dat heb ik toch een paar favoriete truien. Deze laat ik je hier zien.

 

warme truien dag

warme truien dag

warme truien dag

 

Mocht je meer willen lezen over de Nationale warme truien dag, via deze link ben je aan het juiste adres. En laat weten of je ook mee doet. Fijn weekend alvast!

 

Liefs Aneta

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

18 thoughts on “Het is nationale warme truien dag

  1. Ik las net op Claires blog voor het eerst over deze dag en vind het echt een leuk en goed initiatief! Ik ga mijn ouders eens vragen om de verwarming vandaag uit te zetten 🙂

  2. Ik heb ook altijd zo’n haat-liefde relatie met truien, haha. Als ik ze aanheb en niet heel veel doe, is het geen probleem… maar als ik actiever ga worden, poeh, dan krijg ik het toch wel heel warm!

  3. Bij ons op het werk was de mazout op, dus het was bij ons echt nationale truiendag. Ik zag er wel niet zo fancy uit als jij :p Ik heb speciaal mijn verwarming op nacht laten staan. Leuk dat je er een post over maakt om ons er bewust van te maken!

  4. Ik heb de afgelopen weken bijna iedere dag wel een trui aan 🙂 Ik ben een koukluim en we hebben een koud huis, de kachel uit zetten of laag is met een dikke trui aan nog steeds geen optie helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge