kookkunsten

Havermoutrepen met dadels en appel

Ik ben gek op tussendoortjes en geniet hier echt van. Maar goed, dat is met alles wat ik eet, haha. Deze havermoutrepen met dadels en appel voldoen ook aan het begrip ‘genieten.’ Stiekem eet ik ze ook wel eens voor mijn ontbijt. Dat kan overigens prima want in deze repen zit havermout in verwerkt. Wil je weten hoe je deze repen maakt? Lees dan maar even mee…

Havermoutrepen met dadels en appel

Wat heb je nodig

  • 150 gram havermout
  • 120 gram honing
  • 5 dadels
  • 1 appel
  • 25 gram kokosolie

Hoe maak je het klaar

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Doe de havermout in een kom.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje en giet het bij de havermout.
  3. De honing mag er ook bij. Schil de appel en snij ze in hele kleine stukjes.
  4. De dadels mogen ook in kleine stukjes.
  5. Voeg de appel en de dadels toe bij het havermout mengsel.
  6. Roer alles goed door elkaar.
  7. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg het mengsel er op.
  8. Maak van het mengsel een rechthoek.
  9. Laat het vervolgens afkoelen en snij ze in repen.
  10. Bak de repen in circa 25 tot 30 minuten af.

 

Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Delen? Ja graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge