kookkunsten

Havermout taart met tonijn

Ik moet zeggen dat dit toch één van mijn favoriete gerechten is. Deze havermout taart met tonijn wordt bij mij thuis zeker wel twee keer in de maand gegeten. Het bevat weinig calorieën, is eiwitrijk en vooral heel gezond! Bovendien kun je dit gerecht een dag van te voren klaar maken. Koud is de taart namelijk het lekkerst. Wanneer je van een drukke dag thuis komt, kun je zo aan tafel schuiven.

Havermout taart met tonijn

Ingrediënten

  • 3 blikken tonijn (2 op olijfolie en 1 op water)
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • 100 gram havermout
  • 100 gram geraspte kaas 30+
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl sambal
  • kerriepoeder
  • peper en zout

Hoe maak je de havermout taart met tonijn klaar

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Pak een grote kom waar je alles in kunt mengen.
  3. Giet de tonijn op waterbasis af en doe deze in de kom.
  4. De andere twee blikjes tonijn op oliebasis mogen (met de olie) erbij. Snij de ui en doe deze in de kom.
  5. De overige ingrediënten mogen erbij.
  6. Roer alles door elkaar.
  7. Pak een springvorm en leg bakpapier op de bodem (zo blijft de taart niet aan de bodem plakken).
  8. Doe het mengel in de springvorm en zet het voor 30-40 minuten in de oven.

Bon Appetit!

 

Bron: http://fitnessmeiden.nl

 

 

2 thoughts on “Havermout taart met tonijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *