kookkunsten

Havermout repen met chocolade (75% cacao)

Deze havermout repen met chocolade doen mij denken aan mijn klasgenoot. Tijdens een van de lessen toverde zij uit haar brooddoosje deze heerlijk repen. Haar dochter had ze gemaakt. Na de les heb ik het recept gevraagd. Van mijn klasgenoot mag ik het recept met jou delen en dit doe ik maar al te graag. Want wat zijn ze toch lekker! De havermout repen zijn echt super simpel om te maken. Mocht je trouwens de Gojibessen of zonnebloempitten willen vervangen, dan kun je bijvoorbeeld rozijnen, dadels of ongezouten pinda’s gebruiken.

 

Havermout repen met chocolade (75% cacao)

Wat heb je nodig

  • 150 havermout (vlokken)
  • 150 ml honing
  • 25 gram kokosolie
  • 2 el pindakaas
  • 2 el cacaopoeder  (Raw Organic Food Cacao antioxidant poeder)
  • 2 el lijnzaad
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 el Goji bessen of Cranberries
  • Cakevorm (rechthoekig)
  • Bakpapier

image1 (17)

 

Hoe maak je de havermout repen klaar

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Doe de honing en kokosolie in een pannetje en smelt deze op een lage stand.
  3. Voeg de havermout (vlokken), pindakaas, cacao, lijnzaad, zonebloempitten en de Goji bessen/ Cranberries er bij en roer het goed door elkaar.
  4. Doe vervolgens het bakpapier in de bakvorm en verdeel het mengsel over de vorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Bak het ongeveer 15 minuten. Laat het goed afkoelen en opstijven. Snij de koek in repen.

Variatietip: Voor een extra lekkere smaak kun je als topping pure chocolade (75% cacao) laten smelten in een pannetje en op de afgekoelde koek gieten. Laat dit vervolgens opstijven in de koelkast.

 

Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Delen? Ja graag!

2 thoughts on “Havermout repen met chocolade (75% cacao)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge