Avond, kookkunsten

Hartige taart met spinazie en champignons (filodeeg)

Wanneer ik vrij ben vind ik het altijd erg leuk om wat uitgebreider te kokkerellen. Zo maakte ik deze hartige taart met spinazie en champignons, hamblokjes en bladspinazie. Ik heb in plaats van bladerdeeg filodeeg gebruikt. Filodeeg bevat namelijk minder vet en calorieën dan bladerdeeg waardoor het een stuk gezonder is. Oja, ik heb ook nog een leuk weetje: wist je dat Nederland de op 1 na grootste champignonproducent van Europa is? Nee, ik wist dat niet. Het schijnt dat wij Nederlanders ongeveer 3 kilo champignons per jaar eten. Dat is echt super veel! Nu moet ik wel zeggen dat ik echt gek ben op champignons dus ik zou jaarlijks wel aan deze hoeveelheid kunnen komen.

Hartige taart met spinazie en champignons, hamblokjes en bladspinazie

Wat heb je nodig (voor 2 á 3 personen)

  • 12 cm springvorm
  • Bakpapier
  • 4 blaadjes filodeeg
  • Bakje kastanjechampignons (250 gram)
  • 150 gram bladspinazie
  • Peterselie
  • Lepel kokosolie of bakboter
  • 4 eieren
  • 125 ml Crème fraîche
  • 1 rode ui
  • Bakje Hamblokjes (250 gram)
  • 1 el sambal
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout

Salade

  • Rucola sla
  • halve komkommer
  • 2 tomaten
  • Hand pijnboompitten
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout

Hoe maak je de hartige taart klaar

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  3. Bekleed vervolgens de springvorm met het filodeeg (ontdooid).
  4. Deze mogen schuin over elkaar heen. De randen mogen flink uitsteken.
  5. Snijd de champignons, de ui en knoflook fijn en bak deze samen in een pan met wat kokosolie of bakboter.
  6. Roerbak de bladspinazie kort mee in de pan.
  7. Voeg als laatste de sambal toe en wat peper en zout naar smaak.
  8. Klop ondertussen de eieren los en voeg de crème fraîche er bij.
  9. Snijd de peterselie fijn en voeg deze er ook bij.
  10. Roer alles goed door tot een massa.

Het champignon mengsel mag vervolgens in de springvorm op het deeg. Als laatste mag het ei mengsel over de champignons. Klap het filodeeg wat aan de zijkanten over is naar binnen toe. Het geheel mag voor circa 30 minuten in de oven.

Salade

Doe de sla en de gesneden tomaat en komkommer in de kom. Scheutje olijfolie en peper en zout toevoeg en klaar! Eetsmakelijk!

 

Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Delen? Ja graag!

1 thought on “Hartige taart met spinazie en champignons (filodeeg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge