gezond drinken mee naar school
Basisschoolkind,  Blogs,  kind,  Mama

Tips voor gezond drinken mee naar school

Enige tijd geleden heb ik een artikel gelezen, waarin stond dat kinderen pakjes drinken mee naar school meenemen die nog steeds té veel suikers bevatten. Het blijkt te gaan om pakjes vruchten- en zuiveldranken. Volgens het Voedingscentrum is het de basis heel simpel; water is de beste dorstlesser.

 

Lees ook: Je kind gezond en gevarieerd laten eten met de Monkey Platter

 

Persoonlijk ben ik het met het Voedingscemtrum eens. Er zit namelijk heel wat suiker in drankjes zoals appelsap of Yogi-drink. Zo bevat een pakje dat appelsap 5 suikerklontjes en een pakje Yogi-drink 6 suikertjes. Dat is echt heel veel, als je nagaat dat zo’n pakje binnen 3 seconden leeg gedronken is.

Gezond drinken mee naar school

Maar wat geef je je kind dan mee naar school? Er zijn ook gezonde kinderdrankjes (lees; met minder suiker). Naast water deel ik graag 3 andere opties. Ik weet zeker dat je kind hier ook blij van wordt.

1. Thee van Pickwick

Deze thee van Pickwick is speciaal gemaakt voor kinderen. Het is cafeïne vrij, 100% natuurlijk en is zowel warm als koud te drinken.

 

drinken mee naar school Pickwick

2. IJsthee

Je hebt ijsthee uit een pak (3 suikerklontjes per glas) of ijsthee wat je zelf kunt maken. Hieronder lees je het recept.

Wat heb je nodig:

– 750 ml heet water (gekookt)
– 100 koud water
– 2 zakjes groene thee
– Halve limoen
– 4 takjes munt
– 2 el honing (optioneel)

Hoe maak je het:

Giet het hete en koude water bij elkaar en laat de zakjes thee 4 minuten trekken. Pers de limoen uit, voeg de munt en eventueel honing toe. Laat het afkoelen in de koelkast.

3. Fruitwater

En dan heb je ook nog het fruitwater, wat overigens net zo simpel te maken is als de ijsthee. Giet water in een kan. Snij wat fruit in stukken en doe dit in het water. Laat dit een nacht staan zodat de fruitsmaak in het water kan trekken.

 

Deze 3 kinderdrankjes kunnen prima als gezond drinken mee naar school genomen worden in een schoolbeker of bidon. 

 

Foto: Unsplash

8 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge