Kidsproof recepten Zwangerschap

Gender reveal cupcakes zelf maken

Toen ik in juli met een positieve zwangerschapstest in mijn handen stond, wist ik het meteen: “Voor mij geen groot feest om het geslacht van onze baby bekend te maken. Mijn vriend en ik wilden er met z’n tweeën een klein feestje van maken. Wat mij wel leuk leek, was mijn ouders en schoonouders verassen met zelfgemaakte gender reveal cupcakes. Dus ben ik aan de slag gegaan.

 

Lees ook: Je kind gezonder laten snoepen met deze tips

 

Dit heb je nodig voor 12 cupcakes

Voor het zelf maken van gender reveal cupcakes heb ik de producten van Dr. Oetker gebruikt (nonspon). Ik had namelijk geen zin in ingewikkelde recepten. Bovendien vind ik deze producten echt heel smaakvol.

 

 

Gender reveal cupcakes zelf maken

 

Naast deze producten heb je het volgende nodig:

  • 2 eieren
  • 250 gram boter
  • 125 milliliter melk
  • Versiering (Hema of Action)

 

Zo maak je de gender reveal cupcakes

(Cupcakes)
Voor het maken van de cupcakes dien je de beschrijving op de verpakking te volgen, simpel is dat! Laat de cupcakes na het afbakken wel goed afkoelen voordat je ze verder gaat bereiden.

(Botercrème)
Ook de botercrème maak je volgens de instructies op de verpakking. Om de crème een blauwe kleur te geven, kun je kleurstof van Dr. Oetker gebruiken. Tip: Laat de botercrème uit de koelkast. In de koeling wordt de botercrème weer hard. Dit bemoeilijkt het vullen van de cupcakes.

 

Gender reveal cupcakes zelf maken

 

 

(Vullen van de cupcakes)
Nadat de cupcakes afgekoeld zijn maak je er met een theelepel kleine gaatjes in. Bewaar de overgebleven cake. Vul de gaatjes met de botercrème door middel van een spuitzak. Heb je geen spuitzak, dan werkt een boterhamzakje ook prima. Dicht tot slot de gaatjes met de overgebleven cake.

 

Gender reveal cupcakes zelf maken

 

Gender reveal cupcakes zelf maken

 

(De topping)

Het opspuiten van de topping was met het product van Dr. Oetker even een klus. De bijgeleverde spuitmonden waren te klein. Hierdoor kreeg je niet zo’n mooi toefje op de cupcakes. Maar goed, ik moest het ermee doen. Uiteindelijk heb ik de topping zonder de spuitmond opgespoten, tipje dus!

 

Gender reveal cupcakes zelf maken

 

Gender reveal cupcakes zelf maken

 

 

Ik ben echt blij met het uiteindelijke resultaat. Met de producten van Dr. Oetker kun je de gender reveal cupcakes dus makkelijk zelf maken.

[activecampaign form=ID]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *