gehoor van kinderen
Onderzoek

Onderzoek: We onderschatten het gehoor van kinderen

Hoe leuk is het om samen met je kind naar een festival of kermis te gaan? Het is alleen wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je kind beschermt is tegen omgevingsgeluiden. Dat adviseert de Gehoorstichting.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat wij het gehoor van kinderen onderschatten. Van de kinderen van 6 tot en met 12 jaar die in 2017 een kindergehoortest hebben gedaan, is gebleken dat bijna een kwart van deze kinderen de uitslag niet goed had.

De ontwikkeling van het gehoor van je baby

De ontwikkeling van het gehoor begint eigenlijk al in de baarmoeder. Tijdens de laatste 5 maanden van de zwangerschap is de baby zich al bewust van alle omgevingsgeluiden. Denk maar aan de stem van de moeder, blaffende honden, muziek etc. Het is daarom van belang om tijdens je zwangerschap al rekening te houden met harde geluiden.

Gehoorbescherming voor kinderen

Het is belangrijk om het gehoor van je kind te beschermen. Gehoor is namelijk van essentieel voor de gesproken taalontwikkeling van een kind.

Lees ook: De taalontwikkeling van je peuter stimuleren

Tegenwoordig bestaan er diverse middelen om het gehoor van kinderen te beschermen. Zo zijn er oordopjes maar ook stoere oorkappen. Op het eerste oog ziet dit er misschien raar uit maar in mijn omgeving zie ik steeds meer kinderen deze vorm van gehoorbescherming dragen. Het gehoor van kinderen gaat voorop!

Wil je meer informatie? Kijk dan op Hoorstichting.nl

Bron: Hoorstichting.nlVeiligheid.nl

 

Dit artikel bestaat uit affiliate links (Als jij via deze link(s) iets koopt, verdien ik hiermee een klein zakcentje om deze website te bekostigen). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge