kookkunsten

Gehaktballetjes in roomsaus met bladspinazie champignons en fusilli

Gehaktballen, wie lust ze niet? Vandaag wil ik een gerecht met je delen waarbij ik gehaktballen gecombineerd heb met pasta en een heerlijke romige saus. Het recept heb ik gespot in de Allerhande van de Albert Heijn. Hier heb ik mijn eigen draai aan gegeven. Lees je mee voor het recept?

Gehaktballetjes in roomsaus met bladspinazie champignons en fusilli

Wat heb je nodig (voor twee personen)

  • 300 gram rundgehakt
  • Scheut Ketjap
  • 4 tenen knoflook (mag ook 3)
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • Verse peterselie
  • Paneermeel
  • Peper en zout
  • Fusilli
  • 200 ml kookroom
  • Halve citroen
  • 150 gram bladspinazie
  • Half bakje champignons

Hoe maak je het klaar

  1. Doe het gehakt in de kom.
  2. Pers twee knoflookteentjes uit in de kom en doe er een scheut Ketjap bij.
  3. Snij de rode ui en de peterselie en doe het in de kom er bij.
  4. Zo ook het ei en een beetje paneermeel.
  5. Voeg peper en zout toe naar smaak en meng het geheel met je handen.
  6. Draai van het mengsel kleine gehaktballetjes.
  7. Bak de balletjes in de pan.
  8. Kook vervolgens de fusilli zoals op de verpakking staat aangegeven.
  9. Snij ondertussen de champignons in middelgrote stukken.
  10. Wanneer de gehaktballetjes bruin en krokant zijn mogen de champignons er bij.
  11. Laat deze kort meebakken.
  12. Giet vervolgens de room bij de gehaktballetjes, pers de andere twee knoflooktenen uit en pers de citroen uit.
  13. Voeg peper en zout toe naar smaak en roer het geheel door (de saus wordt nu een beetje bruin/beige).
  14. Als laatste mag de bladspinazie er bij.
  15. Roer het geheel nogmaals door.
  16. Giet de fusilli af en schep het op een bord.
  17. Tot slot mogen de gehaktballetjes met roomsaus champignons en bladspinazie erbij.

 

Ik ben heel benieuwd wat je van dit gerecht vindt.

 

Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Delen? Ja graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge