foto maken van je kind
Blogs,  Mama

Zo maak jij de mooiste foto van je kind

In dit digitale tijdperk willen we niks anders dan alle mooie momenten vastleggen van ons kind. Maar dat kan soms lastig zijn, vooral als je kind beweeglijk is en hele andere plannen heeft dan stil zitten. Voor alle huis-tuin- en keuken fotografen onder ons (inclusief ik) deel ik hier tips van een professionele fotograaf, voor het maken van de mooiste foto van je kind. 

 

Lees ook: Schoolfoto’s fotoshoppen: Steeds meer ouders willen dit

 

Timing is alles

Voor het maken van een mooie foto is de timing heel belangrijk. Dat wil zeggen dat het beter is op de momenten te fotograferen als je kind uitgerust, vrolijk en gevoed is. De beste timing om je kind te fotograferen is dus na een dutje of een maaltijd.

Bukken

Ik heb het over NEER op je knieën, zitten of NEER op je buik. Niks is leuker dan een foto maken vanuit het perspectief van je kind. Probeer dus altijd op ooghoogte van het kind te fotograferen. Naast dat je contact kunt maken met hem, schijnt de foto vanuit deze invalshoek het mooist te zijn.

Spelen

Je kind laten spelen terwijl jij een foto maakt: Dit zorgt er voor dat je kind natuurlijke en vooral ‘niet geposeerd’ op de foto komt. Bij kleine kinderen is het vaak leuk om je gezicht achter de camera te verstoppen en kiekeboe met ze te spelen. Zo maak je ze onder het spelen ook nog eens aan het lachen. Als dit niet voor een mooie foto zorgt!

Laat je kind praten

Veel fotografen gebruiken deze methode bij het fotograferen van kinderen die ze niet kennen. Vraag je kind tijdens het maken van een foto over school of wat ze gedaan hebben die dag. Na een minuut of twee zal je kind waarschijnlijk verdwaalt zijn in het praten en krijg je mooie expressies in het gezicht van je kind. Prachtig om te fotograferen, al zeg ik het zelf.

Hier nog wat kleine tips op een rij

  • Fotografeer eens van boven af. De foto heeft dan net een andere uitstraling.
  • Let op de spullen op de achtergrond.
  • Fotografeer je met een camera? Zet hem eens op een lage diafragma (4.5 of 6).Zo krijg je een mooie onscherpe achtergrond.
  • Fotografeer met een snelle sluitertijd. Mocht je kind ineens bewegen dan is de foto alsnog scherp.
  • Let op de horizon en zorg er bij het maken van de foto dat hij recht is.
  • Fotografeer niet in de zon. Dit zorgt voor schaduwen.

 

Bron: How does sheDigital Photography School

Foto: Rawpixel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge