Blog

Favoriete boeken top 5 die ik wil lezen

Een tijdje geleden heb ik mijn favoriete gelezen boeken met jullie gedeeld. Als ik hier over nadenk lijkt het eeuwen geleden dat ik deze boeken gelezen heb. Helaas vergt mijn studie op dit moment te veel inspanning waardoor ik er geen tijd of puf meer voor heb. Boeken zie ik op zich voldoende, vooral met mijn studie, maar het zijn niet de boeken die ik het liefst lees in mijn vrije tijd. Wat ik wel graag lees zijn boeken in de categorie: thriller, waargebeurde verhalen en drama. Een boek lezen geeft mij het gevoel alsof ik even van de wereld ben en tegelijkertijd mij in een andere wereld begeef. Even mijn verstand op nul en niet hoeven denken aan verplichtingen maar concentreren op het verhaal. In dit artikel wil ik mijn favoriete boeken top 5 met je delen die ik (nog) heel graag wil lezen.

Huidpijn van Saskia Noort

favoriete boeken top 5

‘Huidpijn’ is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde. Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

Verborgen van Karin Slaughter

favoriete boeken top 5

WILL TRENT is terug!

Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft.

Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen… om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Het pakhuis is eigendom van een beroemde basketbalspeler – een lokale held die de duurste advocaten heeft ingehuurd, en die een aanklacht wegens verkrachting heeft weten te ontduiken.

Voor Will – en voor patholoog-anatoom Sara Linton – wordt het nóg erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills ingewikkelde verleden… de gevolgen zullen zijn leven overhoop halen en ook dat van zijn dierbaren, zijn collega’s en de mensen op wie hij jacht maakt.

Achter gesloten deuren van B. A. Paris

favoriete boeken top 5

Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft.

Judas van Astrid Holleerder

favoriete boeken top 5

Judas speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden. Het is een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 – het jaar van de Heineken-ontvoering – alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. In dit unieke boek vertelt zij op indringende wijze over de impact van de ontvoering op alle familieleden, de verwijdering tussen de bloedgabbers Willem Holleeder en Cor van Hout (die in 2003 om het leven kwam), de bedreiging van Peter R. de Vries, liquidaties en afpersingen in het criminele milieu. Ook spreekt ze vrijuit over haar jeugd en haar moeder, de kinderen, haar ex-partners, haar werk als advocate en haar dubbelrol als consigliere van haar broer. Door zich als vertrouweling op te stellen kon Astrid dicht in de nabijheid van haar broer verkeren, en hun gesprekken in het geheim opnemen, met maar één doel: hem levenslang geven.

Toen het donker werd van Simone van dr Vlugt

favoriete boeken top 5

Wanneer Menno Riebeek erachter komt dat zijn puberzoon gokschulden heeft, besluit hij ze voor hem af te lossen. De schuldeisers zijn echter niet van plan hem er zo makkelijk van af te laten komen. In zijn wanhoop schakelt Menno via zijn advocaat iemand in om af te rekenen met zijn probleem, zonder dat hij de gevolgen van dit besluit kan overzien.

Heb jij een favoriete boeken top 5 die je graag wilt lezen? Of heb je boeken gelezen die een echte aanrader zijn? 

Liefs Aneta

 

Foto: https://unsplash.com

Tekst boeken: https://www.bol.com

32 thoughts on “Favoriete boeken top 5 die ik wil lezen

  1. Het tweede en het derde boek klinken goed! Ik ga ze ook op mijn leeslijst zetten! Ik wil dit jaar graag twaalf boeken uitlezen. Minstens. Dat komt normaal wel goed maar er staan echt heel veel boeken op m’n lijst. Haha.
    Ik weet niet je into Harry Potter bent, maar die nieuwe is heel goed vind ik!

  2. Grappig je hebt dezelfde leesvoorkeur als ik! Judas en huidpijn heb ik inmiddels gelezen. Nieuwe Karin Slaughter en Simone van der Vlugt nog niet. Alleen B.A. Paris ken ik niet. Ben nu bezig in John Grisham De Verdediging, dus ik weet al wat ik voro hierna op mijn lijstje zet. Nu alleen nog kiezen welke ik als eerste kies.

  3. Wij hebben heel erg dezelfde smaak qua boeken! Ik heb op dit moment geen ‘must read’ lijstje. Ik ben rustig al mijn boeken in de boekenkast aan het herlezen. In de hoop dat ik dan een gedegen beslissing kan maken over welke boeken mogen blijven en welke weg moeten. Het begint namelijk vol te raken haha. Ik ben zelf ook erg fan van de boeken van Tess Gerritsen, met name binnen de serie Rizzoli en Isles (daar is inmiddels ook een tv-serie van, maar die heb ik dan weer niet gezien). Geweldige boeken die je niet neer kan leggen.

  4. Ik heb alleen ‘Judas’ nog niet gelezen, de andere vier boeken zijn stuk voor stuk aanraders!! Vooral de boeken van Karin Slaughter vind ik geweldig, maar ik ben dan ook een echte liefhebster van (psychologische) thrllers! Alvast heel veel leesplezier, maar dat gaat met deze boeken zeker lukken!

  5. Ik ❤️ ook van lezen, maar het komt er niet meer van.. Bloggen, werken en gezin kost al mijn tijd. Dief van het licht is een aanrader. Op het puntje van mijn stoel zat ik te lezen. En gesloten kamer. Ooh wat was die goed!! Lezen is ontsnappen van de werkelijkheid en je hersenen maken de film.. xxxx

  6. Heerlijk lezen! Ik heb altijd periodes dat ik heel veel lees, boeken verslind en dan ineens even niet. Op dit moment ben ik met Judas bezig. Spannend & wat een tiran brr

  7. Pff, ik moet nodig echt weer boeken gaan lezen. Ik heb nog zoveel boeken die ik wil lezen. Onder andere nog het boek van Marzia (Cutiepiemarzia van YouTube) en een aantal boeken van Cecelia Ahern (is mijn zusje erg fan van).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *