kind leren wachten
Basisschoolkind,  kind,  peuter

Even wachten…..pizza!! | Je kind leren wachten

Hoe groot of klein ze zijn, leren wachten is voor kinderen best een opgave. Wat voor ons maar 5 minuten duurt, lijkt voor hen een eeuwigheid. Hierdoor kunnen ze ongeduldig worden. Om die tijd te verdrijven kan het voorkomen dat ze het heft in eigen handen nemen en op ontdekking gaan. In sommige situaties is dit niet altijd mogelijk. Dit kan voor een onprettige sfeer zorgen, nietwaar?

In dit artikel geef ik jou 2 praktische tips hoe je op een speelse manier jouw kind kunt leren omgaan met wachten. Oja, en ik vertel je ook hoe je de wachtmomenten zou kunnen verkorten.

Je kind leren wachten

  • Betrek je kind bij het moment

Kinderen zijn nieuwsgierig en willen het liefst alles weten. Hoe klein of groot jouw kind is, vertel hem waarom er gewacht moet worden. Mocht je in een wachtkamer zitten of in de rij van de kassa staan, vertel hem wat je om je heen ziet. Maak er een gezellig kletspraatje van . Hierdoor komt het wachten niet centraal te staan. Is het wachten klaar, geef je kind dan een compliment. Dit geeft hem zelfvertrouwen in hetgeen wat hij heeft gedaan.

Lees ook: De kunst van complimenten geven aan je kind | Doe de test!

  • Maak er een spelletje van

“Ik zie ik zie wat jij niet ziet” vinden kinderen een leuk spelletje.  Bovendien helpt een spelletje kinderen om minder lang (voor hun gevoel) te moeten wachten. Voor ze het weten is de wachttijd voorbij.

Wachtmoment verkorten

  • Zorg dat alles klaar staat, zoals het dekken van een tafel of het inpakken van een tas.
  • Zit je kind aan tafel en moet hij ergens op wachten? Zorg dat hij wat te doen heeft: bijvoorbeeld een boekje lezen of alvast een boterham smeren.
  • Laat je kind helpen met hetgeen wat je aan het doen bent.
  • Praat tijdens het wachtmoment met elkaar.

 

Heb jij nog tips die eraan bijdragen hoe je jouw kind kunt leren omgaan met wachten?

Photo by Jared Sluyter on Unsplash

9 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge