Blog

Even voorstellen! | Het gezicht achter Mama praatjes

Hoi allemaal! Zo’n drie keer in de week verschijnt er een artikel op deze blog. Heel leuk natuurlijk maar het is ook leuk om de persoon te leren kennen die al deze artikelen schrijft. Daarom werd het de hoogste tijd om mij zelf aan jullie voor te stellen.

Een aantal van jullie die op Mama Praatjes zijn komen neuzen kennen mij van mijn oude blog ‘Love4seasons’. Maar voor degenen die hier net komen snuffelen, ben ik nieuw. In dit artikel beantwoord ik een aantal vragen, zodat jullie mij beter leren kennen. Hier komen ze!

 

Wie ben je?

Mijn naam is Aneta Krysiak, 33 jaar jong en in de bloei van mijn leven! Samen met mijn vriend woon ik in een ‘grote mensen huis’ in een klein dorpje, zo’n 8 kilometer bij Rotterdam vandaan. Rotterdam is mijn favoriete stad en ben er dan ook regelmatig te vinden. Het mooie aan deze stad vind ik de hoge gebouwen. Het lijkt net alsof ik me in New York bevind.  We hebben (nog) geen kinderen of huisdieren, we zijn nog heel fijn met z’n tweetjes. Ik heb geen broers of zussen. Mijn ouders en ik noemen onszelf daarom ook ‘de drie musketiers’. Mijn ouders betekenen veel voor mij. Ik heb een hele hechte band met ze en ben iedere week bij ze te vinden.

 

even voorstellen het gezicht achter mama praatjes

Wat voor werk doe je?

Momenteel werk ik ruim 9 jaar met plezier binnen de kinderopvang en begeleid ik daarnaast een PGB – gezin. Het werken met kinderen heeft mij altijd al getrokken. Iedere dag is een feest en geen dag is hetzelfde. Omdat ik mij meer wilde specialiseren in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen, ben ik 4 jaar geleden aan de opleiding pedagogiek begonnen. In juni 2017 ben ik afgestudeerd.  Na al dat harde werken is dan eindelijk mijn verdiende beloning gekomen. Met trots mag ik jullie mededelen dat ik vanaf 1 november 2017 een nieuwe baan heb! Uiteraard blijf ik werkzaam in de wereld van kinderen, in dit artikel vertel ik je er meer over.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ga ik het liefst met mijn vriend op reis. We houden er allebei van om nieuwe plekken en culturen te ontdekken. Naast reizen vind ik het fijn om boeken te lezen.  Tegenwoordig heb ik een e-reader, zodat ik niet meer met boeken hoef te sjouwen, heerlijk. Ook houd ik ervan om met vrienden leuke dingen te doen. Hier besteden mijn vriend en ik regelmatig tijd aan.

Waarom ben je deze blog begonnen?

De opvoeding en ontwikkeling van kinderen heeft mij altijd al geïnteresseerd. In mijn dagelijkse werk ondersteun ik niet alleen kinderen in hun ontwikkeling maar ook ouders op het gebied van de opvoeding. Ik vind het heel bijzonder om daar een deel van uit te mogen maken. Daarnaast haal ik er voor mijzelf voldoening uit om anderen te helpen. Het geven van een extra steuntje in iemand zijn rug, maakt dat iemand in zijn kracht kan groeien. Die kracht wil ik graag bij mensen benadrukken. Mama Praatjes is dan ook een blog die op mijn lijf is geschreven. Mijn doel met deze blog is ouders te inspireren en te ondersteunen op het gebied van de opvoeding en ontwikkeling van kinderen.

Waar haal je inspiratie vandaan?

De eerste is mijn werkplek, waarin ik dagelijks kinderen ondersteun en stimuleer in hun ontwikkeling en ouders begeleid in de opvoeding. Elke dag is anders en elke dag gebeuren er bijzondere dingen. Dit maakt het werk niet alleen leuk maar maakt ook dat ik inmiddels een notitieboek vol met ideeën heb staan. De tweede inspiratiebron komt vanuit mijn studieachtergrond. Vanuit de studie pedagogiek heb ik veel kennis opgebouwd op het gebied van de ontwikkeling van kinderen en jeugdigen en het begeleiden van ouders met een opvoedvraag. De laatste inspiratiebron is social media en krantenartikelen, deze staan bomvol met informatie over onderwerpen die mij interesseren en goed bij Mama praatjes aansluiten. Deze bovengenoemde bronnen maken dat ik geïnspireerd raak voor het schrijven van een artikel voor Mama praatjes.

Wat zij jouw dromen?

Twee van mijn dromen zijn zojuist uitgekomen. Het behalen van mijn diploma en dat Mama Praatjes online is. Met deze blog heb ik de grootste plannen maar allereerst wil ik een goede basis neerzetten. Dit houdt in dat er meer artikelen op de blog moeten komen. Ook wil ik de ritme in het bloggen weer terug hebben. Voorlopig is er dus genoeg werk aan de winkel.

 

Ik vond het heel leuk om deze vragen te mogen beantwoorden en hoop dat je mij nu iets beter hebt leren kennen. Aan de hand van de bovenstaande vragen wil ik jou ook een vraag stellen:
“Wat zijn jouw dromen?”

 

Liefs Aneta

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

19 thoughts on “Even voorstellen! | Het gezicht achter Mama praatjes

  1. Wat leuk dat je jezelf op deze manier voorstelt 🙂 Echt leuk om jou zo iets beter te leren kennen! Ik hoop dat je snel een mooie baan vindt én dat deze mooie blog je stoutste verwachtingen overtreft 🙂

  2. Wat leuk Aneta! Ik heb dut met plezier gelezen. Ik heb nu twee dromen: Dat het goed mag komen allemaal. Mijn leven weer krijgen zoals het was. En dat mijn bedrijfje een succes zal worden. Veel succes met mama praatjes meis. Ik ben benieuwd.

  3. Wat een leuke blog is dit tot nu toe! Mijn dromen zijn o.a. een boek schrijven, een halve marathon lopen en mensen inspireren. Ik heb toevallig laatst een blog geschreven over dromen!

    1. Dank je wel voor je lieve compliment Annemieke. De halve marathon lopen lijkt me pittig maar met goede moed moet dit wel lukken toch? Ik heb je artikel over dromen net gelezen. Heel inspirerend. Groetjes

  4. Je nieuwe site is erg mooi geworden! Je komt zo enthousiast over, die nieuwe droombaan heb je zo ;).
    Vooral doorgaan met je dromen volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge