ehbo bij baby's en kinderen
Mama

EHBO bij baby’s en kinderen | Vergoed door zorgverzekeraar

Je moet er niet aan denken maar een ongeluk zit in een klein hoekje, vooral bij kinderen. Denk bijvoorbeeld aan verstikking of ernstige uitwendige bloedingen. In zulke gevallen kan het van levensbelang zijn om te weten wat je in een noodsituatie moet doen. Vanuit dit punt wil ik met jou stilstaan bij het onderwerp EHBO bij baby’s en kinderen.

Cijfers: Letsel bij kinderen van 0-18 jaar

Jaarlijks worden 240.000 kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar oud medisch behandeld, als gevolg van privé-ongevallen. Van die kinderen zijn er 140.000 op de Spoedeisende hulp van een ziekenhuis belandt. Dit gaat voornamelijk om ongelukken zoals; van de trap of speeltoestel vallen, stikken in voorwerpen of zich snijden en stoten.

Cursus EHBO bij baby’s en kinderen

De kans dat jij jouw kind eerste hulp moet geven is relatief groot. Dan zou het prettig zijn als jij weet hoe je moet handelen. Een cursus EHBO is in dit geval geen overbodige luxe. Ik zal je hieronder vertellen welke onderdelen eraan bod komen tijdens zo’n cursus:

  • Stoornissen in het bewustzijn, stoornissen van de ademhaling, stilstand van de bloedsomloop
  • Ernstige uitwendige bloedingen, shock, uitwendige wonden, brandwonden, kneuzing en verstuiking
  • Ontwrichting en botbreuken, oogletsels, vergiftiging, elektriciteitsongevallen, koude- en warmte letsels, verzorgen van kleine wonden
  • Het aanleggen van een wonddrukverband, verband- en hulpmiddelen, reanimatie en uitleg AED.

Tevens heeft het Rode Kruis een handige app. Deze app bevat alle EHBO instructies, die je kan helpen tijdens het handelen bij brandwonden tot vergiftigen en van kneuzingen tot bewusteloosheid. Ben je op zoek naar meer handige apps? In een eerder artikel komen ze stuk voor stuk aan bod.

Vergoedingen EHBO cursus door je zorgverzekering

Nu zal je vast denken; ‘Zo’n EHBO cursus wil ik graag volgen’. Ik denk dat dit geen probleem moet zijn. Want wist je dat veel verzekeraars een EHBO cursus vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking? Via de onderstaande button kun je bekijken of jouw verzekeraar dit vergoed.

 

EHBO bij baby's en kinderen

Photo by Zhen Hu on Unsplash

Bron: Eerste hulp aan kinderenRode KruisZorgwijzer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge