Eerste hulp bij doorkomende tanden bij baby's
baby

Eerste hulp bij doorkomende tanden bij baby’s

Tanden krijgen is een van de eerstejaars mijlpalen van een baby. Maar tanden die door het tandvlees zitten te duwen om erdoor heen te komen, is geen pretje.  Gelukkig zijn er een paar manieren die deze pijn bij je baby kunnen verzachten.

Welke hulpmiddelen zijn er om doorkomende tanden bij baby’s te verzachten?

Bijtring

De bijtring biedt een veilige oplossing voor een baby. Zo’n ring kan het pijnlijke tandvlees iets verzachten. Leg de ring bij voorkeur in de koelkast, dat kalmeert het tandvlees.

Rauwe groenten of fruit

Een alternatief voor de bijtring zijn stukjes groenten of fruit. Op die manier krijgt een baby ook wat vitaminen binnen. Blijf wel goed zicht houden op je baby zodat hij zich niet kan verslikken. Ben je trouwens van plan om je baby te leren eten aan de hand van de Rapley methode? In dit artikel vertel ik je alle ins & outs.

Tandengel

Tot slot een van de meest gebruikte producten die doorkomende tanden bij baby’s helpen te verzachten is Dentinox. Dit product is suikervrij en bevat de pijnstillende stof lidocaïne. Met een wattenstaafje kun je het 4 keer per dag op de pijnlijke kaak aanbrengen. De stof werkt plaatselijk dus alleen waar de pijn zit.  Dentinox is verkrijgbaar bij de drogist of apotheek.

Photo by Jelleke Vanooteghem on Unsplash

*Dit artikel is niet gesponsord

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge