eerst fruit of groentenhapje
baby,  Blogs

Eerst fruit of groentenhapje?

Wanneer je baby tussen de 4 en 6 maanden is kun je beginnen met bijvoeding. Je baby maakt zo gezegd vanaf deze periode kennis met vast voedsel. Maar waar begin je dan mee? Eerst met fruit of toch juist een groentenhapje? In dit artikel vertel ik er meer over.

Lees ook: Recepten voor babyvoeding vanaf 6 maanden

Kies je eerst fruit of groentenhapje?

De meningen zijn erover verdeeld. De een zegt dat je moet kiezen voor een fruithap ‘dit deden we tenslotte 20 jaar geleden ook’, terwijl de ander zegt dat het veel beter is om eerst te kiezen voor een groentenhap.

Zowel fruit als groenten zijn belangrijk. Ze bevatten alle nodige vitaminen die ons lichaam nodig heeft om gezond te kunnen groeien. Maar wist je dat baby’s een aangeboren voorkeur hebben voor zoete smaken? Daarom is het fijn om te beginnen met smaken die wat minder zoet zijn, zoals groenten. Je hebt dan een grotere kans dat je baby went aan diverse smaken, voordat het met de zoete smaken in aanraking komt.

Het blijkt zelfs uit onderzoek dat kinderen die met groentenhapjes beginnen een grotere kans hebben om later meer groente te eten dan kinderen die eerst starten met fruit. Met welk groentenhapje je eerst moet beginnen maakt op zich niet uit.

Lees ook: Je baby zelf leren eten met de Rapley methode

Het eerste hapje is even wennen

Het eerste fruit of groentenhapje is voor iedere baby even wennen. Denk dus niet te snel dat je baby het niet lust. Laat hem wennen aan een nieuwe smaak. Geef een bepaald voedingsmiddel zeker 10 á 15 keer om te besluiten dat je baby het niet lust.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge