Blog

Een Q&A met Pickwick Tea Topics

Ik ben een echte theeleut! Zet mij mij neer op de bank, met een grote mok thee. Geitenwollen sokken, warme trui en een boek. Ik kom mijn avond wel door. Als je thee drinkt, ken je vast wel de theezakjes van Pickwick. Daar is op zich niets speciaals aan, hoor. Wat ik wel enorm leuk vind, zijn de labeltjes met vragen: de Tea Topics. Deze hangen aan de theezakjes. In totaal zijn er 90 inspirerende vragen. Een leuk initiatief, waar Pickwick een goed gesprek tijdens het theemoment op gang wil brengen. Mocht je je inspiratie dus even kwijt, dan zijn deze theelabeltjes met vragen een leuke uitkomst. Zelf vond ik het leuk om een aantal van deze vragen te beantwoorden, acht in totaal. Deze wil ik graag met je delen in mijn blog van vandaag: een Q&A met Pickwick Tea Topics

 

Waar mag ik ’s nachts voor wakker gemaakt worden?

Sushi (definitely!)

Wat brengt een lach op je gezicht?

Het leven waar ik op dit moment in leef, brengt mij elke dag een glimlach op mijn gezicht. Natuurlijk bestaat mijn leven niet alleen uit geluk en blijheid. Er zijn echt wel dingen die voor mij anders zouden kunnen. Maar aan deze dingen probeer ik zo weinig mogelijk energie te besteden. Ze gaan nu eenmaal zo zoals ze gaan. Daar kan ik wel heel treurig over doen maar ik kan ze ook accepteren zoals ze zijn. In mijn leven probeer ik zo veel mogelijk energie te besteden aan dingen waar ik gelukkig van word. Te kijken naar wat ik heb, in plaats van naar wat ik niet heb. De dingen die ik op dit moment heb, daar wordt ik heel blij van. En dat brengt een lach op mijn gezicht.

 

Wat zou je graag eens willen doen?

Ik zou heel graag naar Antarctica willen. Floortje Dessing is een keer met het programma ‘3 op reis’ naar Antarctica geweest. Vanuit Kaapstad maakte zij per boot de oversteek van vijf dagen. Het meest indrukwekkende was dat zij na een paar dagen varen de eerste ijsschotsen zag. En dat water…dat was zo koud dat het knalblauw kleurde. Antarctica heeft voor mij iets magisch en mysterieus. Alsof je je in een andere wereld begeeft. Dit tripje staat absoluut op mijn bucketlist.

 

 een Q&A met Pickwick Tea Topics

 

Als je de hele dag een gerecht moest eten, wat zou dat dan zijn?

Ik ben een echte zoetekauw. Het enige wat ik op dit moment kan bedenken, omdat ik er nu ook enorm veel trek in heb, is appeltaart. Het liefst vers gebakken. Met een dot slagroom en een bolletje kaneelijs erbij!

In welk tijdperk zou je willen wonen?

Welke tijdperken heb je zoal en waaruit kan ik dan kiezen? Voor deze vraag moest ik stiekem het internet raadplegen. Maar ik ben er uit! Ik zou wel (voor een dag of twee) in de tijdperk van de dinosaurussen willen leven. Ik kan mij niet zo goed voorstellen dat zulke reusachtige dieren ooit op onze planeet hebben geleefd. Daarom zou ik ze een keer met mijn eigen ogen willen zien. En hoe cool zou het zijn om een dino als huisdier te hebben.

Waar ben je het meest bang voor?

Uhm…de dood. Het lijkt me zo vreselijk om een dierbaar iemand te moeten verliezen, zoals je ouders bijvoorbeeld. Ik word er naar van als ik er aan denk. Volgende vraag!

Welke droom zou je heel graag zien uitkomen?

Ik heb twee dromen. Beide dromen zijn in mijn ogen haalbaar, alleen zal ik er keihard voor moeten werken. Ik zou bijvoorbeeld heel graag een huis willen laten bouwen. Een huis op een rots, met een enorm raampartij en uitzicht op zee. Met daarin een grote woonkeuken waarin ik mijn familie en vrienden op de lekkerste gerechten kan trakteren. Ja, ik zie het helemaal voor me! En die rots die vind ik wel ergens, in Zwitserland of Zweden bijvoorbeeld. Een andere droom is fulltime tijd te kunnen besteden aan mijn blog. Ik houd van creatief bezig zijn, nieuwe ideeën bedenken en deze tot leven brengen. Vroeger wilde ik graag mijn eigen magazine hebben. Ik heb daar eens eerder over geschreven. Het lijkt me geweldig om van mijn hobby mijn werk te kunnen maken.

Als je iets tegen de wereld zou kunnen zeggen, wat zou het dan zijn?

Tegen de wereld bedoel ik in dit geval tegen de miljarden mensen; ‘Waar zijn wij in godsnaam mee bezig? Waarom deze strijd? Om te bewijzen wie wij zijn? Om er beter van te worden, om te bewijzen dat de één beter is dan de ander? Laten we dit leven koesteren en alle mensen bij elkaar brengen en van elkaar houden om wie we zijn. Laten we de wereld een beetje sparen. Zien jullie dan niet hoe mooi de wereld kan zijn zonder deze strijd? Laten we onze kinderen met liefde voor elkaar grootbrengen. En hen laten zien dat ‘wij mensen’ allemaal het zelfde zijn, ongeacht huidskleur of geloof. Amen!

Heb jij wel eens een Q&A met Pickwick Thea Topics gedaan? Het is echt een aanrader!

 

Liefs Aneta

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Een Q&A met Pickwick Tea Topics

  1. Ik drink geen thee, dus heb de vraagjes niet. Wat ik wel heel goed vind van je, is dat je ziet wat je wel hebt in plaats van wat niet. Dat is de kunst! En natuurlijk hoop ik ook voor jou, dat je fulltime kunt gaan bloggen. Ik zou dat ook geweldig vinden! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge