driftbui peuter
Blogs,  peuter

5 redenen waarom een driftbui van je peuter eigenlijk heel goed is

Dat een driftbui bij jouw peuter een van de meest uitdagende aspecten van het ouderschap is, klinkt je misschien wel bekent in de oren. Wij ouders hebben vaak de neiging om ons goed te voelen als ons peuterkind glimlacht en op zijn gemak is. Anderzijds kan het ons grijze haren bezorgen als hij op de grond liggen te schreeuwen en te schoppen. Geloof het of niet, maar een driftbui bij je peuter is eigenlijk heel goed. En om de volgende 5 redenen. 

 

Lees ook: 5 x typisch peutergedrag | Waarom gedragen zij zich zo?

 

1. Huilen kan je kind helpen te leren

Wist je dat huilen gezond is? Tijdens een huilpartij maakt je lichaam oxytocine aan. Dit is een hormoon dat een pijnstillende werking heeft. Het is een soort natuurlijk kalmeringsmiddel. Kinderen kunnen vaak nadat ze gehuild hebben opgelucht zijn. Het helpt hun om de gedachten op een rijtje te zetten zodat ze iets nieuws kunnen leren.

2. Je kind kan beter slapen

Als jij je kind uit laat razen in plaats van de driftbui probeert te voorkomen, kan hij zijn emoties kwijt. Het fijne hiervan is dat je kind zijn emoties niet ’s nachts meer hoeft te verwerken en hierdoor beter kan slapen.

3. Je kind voelt zich veilig om je te vertellen hoe hij zich voelt

Het klinkt gek, maar zie een driftbui bij je kind als een compliment. Dit betekent dat je kind zich veilig bij je voelt en steun durft te vragen bij iets wat hij lastig vindt.

 

Lees ook: Psychologen van Harvard: Ouders die kinderen positief opvoeden doen deze 5 dingen

 

4. Driftbuien brengen jou en je kind dichter bij elkaar

Je kind laat het tijdens zijn boze driftbui misschien niet merken. Maar stiekem vindt hij het prettig om bij je te zijn. Hij weet namelijk niet wat hem overkomt en wil niets liever dan dat zijn gevoelens geaccepteerd worden en voelen dat je er voor hem bent.

5. Driftbuien helpen jouw kind zich beter te gedragen

Heb jij wel eens je frustraties opgekropt? Ja? Hoe voelde jij je toen? Voor jouw kind is dit niet anders. Laat hem tijdens de driftbui lekker uitrazen. Dit helpt je kind namelijk om zich daarna beter te gedragen.

 

Bron: Parents.com

Foto door freestocks.org via Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge