doorkomende tanden bij baby verzachten
Blogs Opvoeden

Deze 3 manieren helpen doorkomende tanden bij je baby te verzachten

Tanden krijgen is een van de eerstejaars mijlpalen van een baby. Maar tanden die door het tandvlees zitten te duwen is geen pretje.  Gelukkig zijn er 3 manieren om doorkomende tanden bij je baby te verzachten. 

Lees ook: Dit is de reden waarom je baby stopt met huilen bij het oppakken

 

Deze hulpmiddelen zijn er om doorkomende tanden bij jouw baby te verzachten?

Bijtring

De bijtring biedt een veilige oplossing voor een baby. Zo’n ring kan het pijnlijke tandvlees iets verzachten. Leg de ring bij voorkeur in de koelkast, dat kalmeert het tandvlees.

Rauwe groenten of fruit

Een alternatief voor de bijtring zijn stukjes groenten of fruit. Op die manier krijgt jouw baby ook wat vitaminen binnen. Blijf wel goed zicht houden op je baby zodat hij zich niet kan verslikken. Ben je trouwens van plan om je baby te leren eten aan de hand van de Rapley methode? In dit artikel vertel ik je alle ins & outs.

Tandengel

Tot slot een van de meest gebruikte producten die doorkomende tanden bij jouw baby helpt te verzachten is Dentinox. Dit product is suikervrij en bevat de pijnstillende stof lidocaïne. Met een wattenstaafje kun je het 4 keer per dag op de pijnlijke kaak aanbrengen. De stof werkt plaatselijk, dus alleen waar de pijn zit.  Dentinox is verkrijgbaar bij de drogist of apotheek.

Photo by Jelleke Vanooteghem on Unsplash

*Dit artikel is niet gesponsord

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *