Dit is hoeveel kersverse ouders per nacht slapen
Blogs Mama

Dit is hoeveel kersverse ouders per nacht slapen

Dat de eerste weken of maanden als kersverse ouders best pittig zijn is een feit. Want ja, een goede nachtrust schiet er wel eens bij in. Hoeveel uur slapen ouders in de eerste 12 maanden na de geboorte van hun kleine? Schrik niet dit is wat aan de lage kant.

 

Lees ook: Wanneer slaapt een baby door?

 

Zo weinig slapen kersverse ouders per nacht

In de eerste 12 maanden na de geboorte zou 59 procent van de ouders namelijk maar 4 uur en 44 minuten per nacht slapen. Dat komt volgens de onderzoekers neer op 50 nachten doorhalen op een jaar tijd (auww!). Verder blijkt dat ouders gemiddeld 54 minuten per nacht besteden om hun kindje te voeden en weer in slaap te krijgen. Gelukkig wordt het na een tijd steeds minder.

De gevolgen van de weinig slaap

Dat slaap een van de belangrijkste brandstoffen voor ons lichaam is, weten we. Hier kunnen wij de hele dag op functioneren. Te weinig slaap betekent dan ook dat het functioneren van ons lichaam en brein achteruit gaat. Zo kun je door te weinig slaap concentratieverlies krijgen en wordt je vergeetachtig, (stik)chagrijnig en prikkelbaar. En als je denkt dat dit het was, kom je er ook nog eens van aan. Dit komt omdat door te weinig slaap je stofwisseling omlaag gaat.

Hoe zorg je voor voldoende rust?

Er bestaat geen kan-en-klare oplossing voor het hebben van voldoende nachtrust. Het blijft een feit dat je als kersverse ouders gebroken nachten hebt. Gelukkig zijn er wel wat dingen om het jezelf en je baby gemakkelijk te maken:

  • Pak je rust of slaap wanneer je baby ook slaapt.
  • Verdeel de taken met je partner zodat ieder zijn moment van rust kan pakken.
  • Zorg goed voor jezelf en neem even een momentje voor jezelf. In een eerder artikel schreef ik hoe je  tijd voor jezelf als moeder kunt maken.
  • Goed voor jezelf zorgen betekent ook goed en gezond eten.
  • Vraag hulp want je bent niet alleen. Er zijn echt mensen om je heen die jou kunnen helpen met eten koken of schoonmaken. Kan jij even lekker bijslapen.

 

Een mooi en praktisch boek voor jou en je baby

Slaapt je baby hazenslaapjes? Wil hij maar niet doorslapen of is hij een vroege vogel? Is je baby onrustig?  Met het Droomplan in dit boek geef je je baby op een lieve manier, zonder traantjes, een droomritme. Het gaat uit van baby’s natuurlijke ritmes en leeftijd, zodat je op het juiste moment en op een manier die past bij jullie aan het slapen kunt werken. Je kunt het boek kopen voor €20,95 via deze link

 

 

 

Dit artikel bestaat uit affiliate links (Als jij via deze link(s) iets koopt, verdien ik hiermee een klein zakcentje om deze website te bekostigen). 

Bron: SlaapBabySlaapHetLaatsteNieuws

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *