Mama Zwangerschap

6 x Deze babyspullen heb je echt niet nodig

Natuurlijk wil jij het beste voor je kind. Er mag daarbij niks ontbreken. Daar is op zich niks mis mee. Maar wist je dat babywinkels hier feilloos op in spelen? Sommige babyspullen heb je echt niet nodig.

 

Lees ook: 7 manieren om te besparen op de babyuitzet

 

Luiertas

Ik vind luiertassen stomme, lompe, stoffige dingen. Ook zijn ze vaak duur. Een luiertas is bedoeld om babyproducten in mee te nemen. Dit kan ook prima in een gewone tas lijkt mij. En mocht ik nu echt een luiertas nodig hebben omdat hij praktischer is dan alle andere tassen, moet hij in ieder geval hip zijn.

Luieremmer

Laatst liep ik met mijn vriendin in de Prenatal, zei ik; “Kijk, een luieremmer. Die heb je nodig!” Ze zei dat ze de volle luier prima in de vuilnisbak beneden kan gooien. Daar hoeft ze echt geen extra emmer voor te hebben. Ze heeft nog gelijk ook! Bovendien stinkt het nog ook als je een poepluier de hele dag in zo’n emmer laat zitten.  En mocht je echt een luieremmer in de babykamer willen hebben, kun je ook prima naar de Marskramer om een prullenbakje te kopen voor een paar euro.

Flessenwarmer

Een flessenwarmer staat bij mij in de top 3 van babyspullen die je echt niet nodig hebt. Ten eerste kost zo’n warmer veel geld en ten tweede zal je het maar enkele maanden gebruiken. Een goed alternatief voor het opwarmen van een flesje is een pannetje gebruiken met heet water. Ook kun je het water eventueel koken in de waterkoker en in een stevige plastic beker gieten. Daar doe je de fles melk in en je hebt je eigen flessenwarmer.

Fles sterilisator

Nog een babyproduct die je prima kunt verruilen voor een pan met water, is de fles sterilisator. Je kunt bij de Ikea een stoomroostertje kopen die je in de pan kunt zetten. Hier bereik je hetzelfde effect mee, namelijk flessen uitkoken. Het roostertje is groot genoeg voor twee flessen.

Badthermometer

Je zou denken dat een badthermometer een product is die onmisbaar is in je babyuitzet. Want je wil uiteraard niet dat je kindje zich brand aan het hete badwater. Maar het water kun je ook prima meten met je elleboog. Je voelt vanzelf of het badwater te koud of te heet is.

Haarborstel/kammetje

Het laatste product dat je aan babyspullen echt niet nodig hebt is een haarborstel/kammetje. Een baby heeft over het algemeen weinig haar. En ook al heeft het haar is dit makkelijk in model te brengen met je vingers. Baby’s vinden het alleen maar fijn als ze door mama of papa aangeraakt en gekriebeld worden.

 

Welke babyspullen heb jij gekocht die uiteindelijk overbodig waren?

 

Photo: Shutterstock

 

12 thoughts on “6 x Deze babyspullen heb je echt niet nodig

 1. Ik zweer bij mijn luiertas. Ik vind ‘m ook heel mooi. De Kidzroom rugzak in cognac.

  En bij wasbare is een luieremmer noodzakelijk. Je wilt ze niet in je wasmand… Haha

  Wat ik overbodig vind: shampoo, wipstoeltje (slecht voor de rug), pyjama’s (newborn slapen in kleren), tepelzalf (symptoombestrijding), slabbetjes (pas voor als ze gaan eten, tot die tijd spuugdoekje), knuffels (eigenlijk alleen leuk als er een piepje in zit ofzo) en de tummy tub (Lang leve de wasbak).

  1. Jouw luiertas is bijna geen luiertas meer! Dit is gewoon een super hippe mamatas 🙂 Ik kan inderdaad wel begrijpen dat als je wasbare luiers hebt, dat je dan zeker iets van een bak of emmer nodig hebt om ze in te doen. Goede tips meis! Dank

  2. Hey Femke,

   Ik lees dat je wasbare luiers gebruikt…
   Ik ben er ook over aan het nadenken om dit te gebruiken…
   Ben je er tevreden over?
   Welk merk heb je ?

   Mss nog tips voor mij?

 2. Het meest ongebruikte babyproduct was bij ons het flesje. We hebben elke soort wel geprobeerd, maar enkel mama’s borstje was goed genoeg voor onze veeleisende dame. Ze weigerde het gewoon (wat we ook probeerden) en elk flesje was gewoon een duur kauwspeeltje.

 3. Haha, ik zweer bij de luieremmer, thermometer, steralisator en ook de borstel en kam gebruikten wij wel veel, want ze hebben veel en dik haar. Een luiertas waar ook mijn vriend mee over straat kon, vond hij wel erg fijn. Dus alleen die flessenwarmer vond ik overbodig… Ik vond veel andere dingen overbodig, wipstoelen en duurdere varianten vonden ze vréselijk bijvoorbeeld. Grappig hoe dat per kind kan verschillen.

 4. Ik vind mijn luiertas ook heerlijk, zit alles in en heb je in 1x alles bij je. Met name de pouch en verschoonmatje (die je natuurlijk ook los kan kopen). Voor een kort tripje neem ik meestal een pouch van Susan Bijl mee, ideaal! Ben het wel met je eens dat je ook net zo goed een mooie ‘mama’-tas kan kopen. Luieremmer vond ik juist essentieel. Je wil die stinkluiers echt niet in je gewone afvalemmer als je bijv in een appartement woont en geen kliko buiten hebt. Ik heb er wel eentje met speciale zakken die de stank overduidelijk verminderen. En ik was ook heel blij met de geleende flessensterilisator, want zoveel praktischer dan continu uitkoken in een pan met water. Het gaat er niet altijd om dat er een goedkoper alternatief is; sommige ‘nutteloze’ dingen zijn gewoon verdraaid handig 😉

  Wat ik zelf nooit heb gekocht of zou kopen: tummy tub, haarborstel, wiegje, aanschuifbedje. Maar het is ook heel erg je keuze en gevoel vind ik.

  1. Ja dat is waar. Ieder mens heeft zo zijn voorkeur. Een wiegje lijkt mij inderdaad ook overbodig. Het staat leuk maar of je hem nog gebruikt is maar de vraag.

 5. Heb al deze spullen heel lang gebruikt. De badthermometer hebben we een dik half jaar gebruikt, maar de rest gebruiken we nog steeds dagelijks. Onze zoon is 2 jaar. Ik heb lang borstvoeding gegeven en dit gecombineerd met werken en avondschool. Als je dagelijks meermaals borstvoeding moet opwarmen, kan je niet zonder flessenwarmer. Nu gebruiken we hem nog uit gewoonte, maar ook omdat onze zoon zijn pap niet oplost in water op kamertemperatuur. Mijn zoon heeft Ongeveer tot zijn 8-9 maand steeds een slabbetje gedragen, de sjaaltjes waren steeds op of te klein om zijn spugen van zijn reflux op te vangen. Niets absorbeert zo goed als een slabbetje en toch niet te warm.
  Iedere situatie is anders, iedere persoon is anders, dus zeggen dat deze spullen overbodig zijn, telt niet voor iedereen.
  Ik heb ook lang geen luieremmer gehad, maar sinds mijn zoon vlees mocht eten, hebben we het toch maar in huis gehaald. Dan pas begint de stoelgang echt te stinken.

  1. Iedere persoon is inderdaad anders en het telt zeker niet voor iedereen. Fijn dat jij wel iets gehad hebt aan deze spullen.

 6. Sommige spullen gebruik ik wel veel! Luiertas; gewoon dezelfde als de wagen(beetje lelijk dan misschien) .. Zit altijd alles in.. Kan altijd zo weg. Maar ben het er mee eens dat je net zo goed een andere tas kunt gebruiken.. Die dan wel makkelijk in gebruik is (goed open kan!)en meerdere vakjes heeft. Deze was best prijzig, dat is dus niet nodig.
  Flessenwarmer gebruik ik om zelfgemaakte ingevroren hapjes in te ontdooien. Ideaal! Geen gedoe met pannen.
  Luieremmer kan inderdaad ook net zo goed een andere pedaalemmer zijn.. Moet wel goed afsluiten! Ik vind het een gedoe om ze iedere x x mee naar beneden te nemen.. En in de keuken wil graag ik ze ook liever niet.
  Babyborstel gebruik ik zeker ook.
  Zo zie je maar het is voor iedereen weer anders!

  Wat ik echt zonde vond is dat ik een wiegmatrasje helemaal op Maat heb laten maken.. Met speciale oplegger enz.. En vervolgens is het maar 3 maanden gebruikt. Dat kan echt wel anders(zelf op maat knippen bvb en zonder oplegger).

  Groetjes!

  1. Ah wat een goeie om in de flessenverwarmer de hapjes in te ontdooien. Zo zie je maar dat sommige dingen toch nog goed te gebruiken zijn. Misschien niet waar ze voor bedoeld zijn, maar ach, wat maakt het uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *