10 Comments

 • Femke schreef:

  Ik zweer bij mijn luiertas. Ik vind ‘m ook heel mooi. De Kidzroom rugzak in cognac.

  En bij wasbare is een luieremmer noodzakelijk. Je wilt ze niet in je wasmand… Haha

  Wat ik overbodig vind: shampoo, wipstoeltje (slecht voor de rug), pyjama’s (newborn slapen in kleren), tepelzalf (symptoombestrijding), slabbetjes (pas voor als ze gaan eten, tot die tijd spuugdoekje), knuffels (eigenlijk alleen leuk als er een piepje in zit ofzo) en de tummy tub (Lang leve de wasbak).

  • Anoniem schreef:

   Jouw luiertas is bijna geen luiertas meer! Dit is gewoon een super hippe mamatas 🙂 Ik kan inderdaad wel begrijpen dat als je wasbare luiers hebt, dat je dan zeker iets van een bak of emmer nodig hebt om ze in te doen. Goede tips meis! Dank

  • Kim schreef:

   Hey Femke,

   Ik lees dat je wasbare luiers gebruikt…
   Ik ben er ook over aan het nadenken om dit te gebruiken…
   Ben je er tevreden over?
   Welk merk heb je ?

   Mss nog tips voor mij?

 • Natascha schreef:

  Het meest ongebruikte babyproduct was bij ons het flesje. We hebben elke soort wel geprobeerd, maar enkel mama’s borstje was goed genoeg voor onze veeleisende dame. Ze weigerde het gewoon (wat we ook probeerden) en elk flesje was gewoon een duur kauwspeeltje.

 • Lein schreef:

  Haha, ik zweer bij de luieremmer, thermometer, steralisator en ook de borstel en kam gebruikten wij wel veel, want ze hebben veel en dik haar. Een luiertas waar ook mijn vriend mee over straat kon, vond hij wel erg fijn. Dus alleen die flessenwarmer vond ik overbodig… Ik vond veel andere dingen overbodig, wipstoelen en duurdere varianten vonden ze vréselijk bijvoorbeeld. Grappig hoe dat per kind kan verschillen.

 • Jeanine schreef:

  Ik vind mijn luiertas ook heerlijk, zit alles in en heb je in 1x alles bij je. Met name de pouch en verschoonmatje (die je natuurlijk ook los kan kopen). Voor een kort tripje neem ik meestal een pouch van Susan Bijl mee, ideaal! Ben het wel met je eens dat je ook net zo goed een mooie ‘mama’-tas kan kopen. Luieremmer vond ik juist essentieel. Je wil die stinkluiers echt niet in je gewone afvalemmer als je bijv in een appartement woont en geen kliko buiten hebt. Ik heb er wel eentje met speciale zakken die de stank overduidelijk verminderen. En ik was ook heel blij met de geleende flessensterilisator, want zoveel praktischer dan continu uitkoken in een pan met water. Het gaat er niet altijd om dat er een goedkoper alternatief is; sommige ‘nutteloze’ dingen zijn gewoon verdraaid handig 😉

  Wat ik zelf nooit heb gekocht of zou kopen: tummy tub, haarborstel, wiegje, aanschuifbedje. Maar het is ook heel erg je keuze en gevoel vind ik.

  • Anoniem schreef:

   Ja dat is waar. Ieder mens heeft zo zijn voorkeur. Een wiegje lijkt mij inderdaad ook overbodig. Het staat leuk maar of je hem nog gebruikt is maar de vraag.

 • Nathalie schreef:

  Heb al deze spullen heel lang gebruikt. De badthermometer hebben we een dik half jaar gebruikt, maar de rest gebruiken we nog steeds dagelijks. Onze zoon is 2 jaar. Ik heb lang borstvoeding gegeven en dit gecombineerd met werken en avondschool. Als je dagelijks meermaals borstvoeding moet opwarmen, kan je niet zonder flessenwarmer. Nu gebruiken we hem nog uit gewoonte, maar ook omdat onze zoon zijn pap niet oplost in water op kamertemperatuur. Mijn zoon heeft Ongeveer tot zijn 8-9 maand steeds een slabbetje gedragen, de sjaaltjes waren steeds op of te klein om zijn spugen van zijn reflux op te vangen. Niets absorbeert zo goed als een slabbetje en toch niet te warm.
  Iedere situatie is anders, iedere persoon is anders, dus zeggen dat deze spullen overbodig zijn, telt niet voor iedereen.
  Ik heb ook lang geen luieremmer gehad, maar sinds mijn zoon vlees mocht eten, hebben we het toch maar in huis gehaald. Dan pas begint de stoelgang echt te stinken.

  • Anoniem schreef:

   Iedere persoon is inderdaad anders en het telt zeker niet voor iedereen. Fijn dat jij wel iets gehad hebt aan deze spullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *