baby,  Blogs,  Mama

6 x Deze babyspullen heb je echt niet nodig

Natuurlijk wil jij het beste voor je kind. Er mag daarbij niks ontbreken. Daar is op zich niks mis mee. Maar wist je dat babywinkels hier feilloos op in spelen? Sommige babyspullen heb je echt niet nodig.

 

Lees ook: 7 manieren om te besparen op de babyuitzet

 

Luiertas

Ik vind luiertassen stomme, lompe, stoffige dingen. Ook zijn ze vaak duur. Een luiertas is bedoeld om babyproducten in mee te nemen. Dit kan ook prima in een gewone tas lijkt mij. En mocht ik nu echt een luiertas nodig hebben omdat hij praktischer is dan alle andere tassen, moet hij in ieder geval hip zijn.

Luieremmer

Laatst liep ik met mijn vriendin in de Prenatal, zei ik; “Kijk, een luieremmer. Die heb je nodig!” Ze zei dat ze de volle luier prima in de vuilnisbak beneden kan gooien. Daar hoeft ze echt geen extra emmer voor te hebben. Ze heeft nog gelijk ook! Bovendien stinkt het nog ook als je een poepluier de hele dag in zo’n emmer laat zitten.  En mocht je echt een luieremmer in de babykamer willen hebben, kun je ook prima naar de Marskramer om een prullenbakje te kopen voor een paar euro.

Flessenwarmer

Een flessenwarmer staat bij mij in de top 3 van babyspullen die je echt niet nodig hebt. Ten eerste kost zo’n warmer veel geld en ten tweede zal je het maar enkele maanden gebruiken. Een goed alternatief voor het opwarmen van een flesje is een pannetje gebruiken met heet water. Ook kun je het water eventueel koken in de waterkoker en in een stevige plastic beker gieten. Daar doe je de fles melk in en je hebt je eigen flessenwarmer.

Fles sterilisator

Nog een babyproduct die je prima kunt verruilen voor een pan met water, is de fles sterilisator. Je kunt bij de Ikea een stoomroostertje kopen die je in de pan kunt zetten. Hier bereik je hetzelfde effect mee, namelijk flessen uitkoken. Het roostertje is groot genoeg voor twee flessen.

Badthermometer

Je zou denken dat een badthermometer een product is die onmisbaar is in je babyuitzet. Want je wil uiteraard niet dat je kindje zich brand aan het hete badwater. Maar het water kun je ook prima meten met je elleboog. Je voelt vanzelf of het badwater te koud of te heet is.

Haarborstel/kammetje

Het laatste product dat je aan babyspullen echt niet nodig hebt is een haarborstel/kammetje. Een baby heeft over het algemeen weinig haar. En ook al heeft het haar is dit makkelijk in model te brengen met je vingers. Baby’s vinden het alleen maar fijn als ze door mama of papa aangeraakt en gekriebeld worden.

 

Welke babyspullen heb jij gekocht die uiteindelijk overbodig waren?

 

Photo: Shutterstock

 

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge