Blog

De Sony ILCE 5000 camera | mijn ervaring

Begin dit jaar heb ik, zoals iedereen denk ik wel heeft gedaan – doelen gesteld. Zo wil ik bijvoorbeeld verhuizen en afstuderen. Maar het kopen van een nieuwe camera staat ook op mijn doelenlijstje. Als het hier omgaat heb ik een aardig eisenpakket. Ik wil het liefst een systeemcamera. Ook moet de camera niet te groot en te zwaar zijn. Een kantelbaar lcd-schermp en Wifi is een must. Oja, en het moet een camera zijn die foto’s maakt met zo’n wazige achtergrond. Dat zijn nog wel wat eisen…vind je niet? Mijn zoektocht begon vanaf januari. Ik heb het hele internet afgestruind naar mijn favoriete camera mét de benodigde eisen. Ik kan je zeggen: ‘het is gelukt!’

 

Sony ILCE 5000 camera

 

 Sony ILCE 5000 camera  Sony ILCE 5000 camera  Sony ILCE 5000 camera

 

Dit is hem dan! Mijn trots! De Sony ILCE 5000 camera met verwisselbare lens en 20.1 megapixels. Deze camera heeft alles waar ik naar op zoek was. Hij is iets zwaarder dan ik graag heb gewild. Maar dit kleine nadeel weegt niet tegen op de velen voordelen die deze camera heeft. Hij heeft een kantelbaar lcd-scherm waardoor ik mezelf kan zien. Echt ideaal! De camera ligt lekker in mijn hand waardoor foto’s/ filmpjes maken heel gemakkelijk wordt.

 

 Sony ILCE 5000 camera

 

Functies

Bovendien is de camera heel makkelijk te bedienen. Er zitten geen toeters en bellen aan maar eenvoudige knopjes die zélf voor mij duidelijk zijn. Ook heeft de camera een functie waarbij je verschillende beeldeffecten kan instellen. Ook kun je het lichtbalans instellen. Dit vind ik echt fantastisch, voornamelijk wanneer het iets schemeriger is. En dan de klap op de vuurpijl: WIFI. Dit is zo ideaal. De foto’s op je camera kun je direct naar je telefoon of computer zenden.

 

 Sony ILCE 5000 camera

 

Ik ben zo tevreden met mijn nieuwe camera, dat ik hem overal mee naar toe neem. In de toekomst zou ik een nieuwe lens willen aanschaffen, om het verschil te ervaren met het maken van foto’s. De camera is niet alleen in het zwart verkrijgbaar maar ook in het wit. De prijs is 389 euro.

 

Liefs Aneta

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

23 thoughts on “De Sony ILCE 5000 camera | mijn ervaring

  1. Wauw, wat gaaf dat je hem nu écht hebt! De camera ziet er echt handig uit. Zo’n schermpje lijkt mij ook ideaal! De foto die je er gisteren mee liet zien, is ook prachtig. Ik ben nu al benieuwd naar alle foto’s die je hiermee gaat maken 🙂

  2. Ik heb toevallig ook gister nog gekregen naar deze camera. Wil heel graag een goede camera om onze vakantie mee te filmen. Zo te horen ben jij uiterst tevreden over de kwaliteit. Dankjewel voor deze review, komt als geroepen 😉 Liefs, Merel

  3. Wauw heel gaaf! Ik heb een spiegelreflex, maar die is vrijwel zoooo groot altijd om bv mee te nemen! Ik vind jouw camera meevallen qua prijs??. Misschien er even in verdiepen haha! ☺️

  4. Leuk dat je nu een van je doelen hebt gehaald! Heel handig, zo’n kleine camera, lijkt me. Zelf heb ik de Canon 700D en in Rome sleepte ik dat ding overal mee naartoe. Dáág ruimte in m’n tas. Maarja, ik weet niet of ik zo snel nog eens zoveel geld uit zou geven voor een kleinere camera. Ik ben juist heel blij met deze 🙂

  5. Wauw wat een mooie camera! Ik wil ook nog een camera voor on the go want mijn spiegelreflex is echt heel zwaar. Jammer want daardoor neem ik hem niet mee en maak ik dus minder foto’s dan dat ik eigenlijk zou willen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge