Blogs Speeltuinen

De leukste speeltuinen voor kinderen in Rotterdam

De zomervakantie is voor velen van jullie begonnen. Tijd om leuke dingen te ondernemen. Voor degenen die in de Rotterdamse stad wonen of gezellig een keer langs willen komen, zet ik hier de leukste speeltuinen voor kinderen in Rotterdam op een rijtje.

Lees ook: 48 zomerse activiteiten voor binnen en buiten

De Torteltuin

Speeltuin de Torteltuin is gelegen in het Melanchtonpark, in de Rotterdamse wijk Schiebroek. Het is een overzichtelijke speeltuin en bevindt zich in een groene omgeving. Nu het zomervakantie is, worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Entree 
Kinderen €1,- | Volwassenen €1,-

Website
De Torteltuin  

Adres
Van Enckevoirtlaan 6
3052 KR Rotterdam
010-4223983

Plaswijckpark

Als je eenmaal in Plawijckpark bent geweest wil je nooit meer naar huis, althans de kinderen niet. Je hebt een apentuin, verkeerstuin en je kunt zwemmen in het mega grote zwembad. Omdat het Plawijckpark bekend is in Rotterdam, kan het er best druk zijn. Houdt hier in ieder geval rekening mee.

Entree
Kinderen en volwassenen €12,25

Website
Plaswijckpark

Adres
Ringdijk 20
3053 KS Rotterdam
010-4181836

Fort Drakensteijn

De speeltuin Fort Drakensteijn is voor echte klimmers en klauteraars en staat bekend om zijn velen speeltoestellen, schommels en water- en zandspeelplaats.

Entree
Kinderen en volwassenen zijn gratis

Website
Fort Drakensteijn

Adres
Prinses Beatrixpark
3121 KJ Schiedam
010-4707844

De Speeldernis

De Speeldernis is een speeltuin waar kinderen kunnen spelen in en met de natuur. Ze kunnen zich hier helemaal uitleven en gebruik maken van hun fantasie door te spelen in bosjes, het water, riet, takken en zand.

Entree
Kinderen €1,- | Volwassenen €2,-

Website
De Speeldernis

Adres
Roel Langerakweg 25B
3041 JK Rotterdam
010-4158583

Bouwspeeltuin “Maeterlinck”

Is jouw kind een echte Bob de Bouwer of droomt hij ervan dit te worden? Dan is hij bij de Bouwspeeltuin “Maeterlinck” aan het goede adres. Deze speeltuin draait op vrijwilligers die met plezier de kinderen een leuke tijd bezorgen. Elke dag kun je hutten en vlotten bouwen, van het opgespaarde tuin-en bouw afval.

Entree
Kinderen €1,- | Volwassenen zijn gratis

Website
Maeterlinck

Adres
Maeterlinckweg 61
3076 GA Rotterdam
010-4321226

 

Photo by Hisu lee on Unsplash