evenementen voor kinderen
Blogs,  Mama

De leukste evenementen voor kinderen in oktober

Ben je op zoek naar een leuk uitje met je kind? De maand oktober heeft genoeg voor jullie in petto. In dit artikel zet ik 7 evenementen voor kinderen voor je op een rij. Meer tips zijn altijd welkom!

Lees ook: 18 leuke herfstactiviteiten voor kinderen

Kinderboekenweek

Van woensdag 3 oktober t/m zondag 14 oktober is de Kinderboekenweek. Het thema is vriendschap. In de boekenwinkels en bibliotheken door het hele land vinden allerlei festiviteiten plaats. Bekijk de  website voor de activiteiten per provincie.

Doe’s gek LEGO evenement  in Zwolle

Van donderdag 25 t/m zondag 28 oktober komt het kinderevenement Doe’s Gek naar Zwolle. Het evenement bestaat uit ruim 15.000 m2 waar kinderen helemaal los kunnen gaan.  Ze kunnen met lego spelen, gamen, koekjes bakken en nog veel meer. Ook is de Telekids Musicalschool op het evenement aanwezig. Bekijk de website voor meer informatie.

Museum Kids Factory in Eindhoven

Zij jullie gek op techniek? Dan kunnen jullie je hart ophalen in het Museum Kids Factory. Van 13 oktober t/m 18 oktober leren kinderen daar alles over elektronische circuits, solderen, boren en zagen. Ze kunnen met Philiform bouwen, tekenen, kleuren en knutselen. En hoe gaaf is het om met de 3D-printer en de 3D-pen te werken? Bekijk de website voor meer informatie.

De Fabeltjeskrant in Rotterdam

Wie kent de Fabeltjeskrant niet! Deze tentoonstelling is te bezoeken van 29 september t/m 2 december. Tijdens deze tentoonstelling kun je een uniek kijkje nemen in de Rotterdamse ontstaansgeschiedenis van Fabeltjeskrant.  Ook leer je hoe de serie 50 jaar geleden, zonder de technieken van nu, is gemaakt. De kinderen kunnen zich uitleven in het klusbedrijf van Ed en Willem Bever en ronddwalen door het Dierenbos. Bekijk de website voor meer informatie.

Peuters in het Wild in Amsterdam

Van woensdag 12 september t/m woensdag 31 oktober kunnen alle peuters ravotten in het Amsterdamse bos. Elke woensdag is er een ander thema. Ook kunnen zij in de tuin van De Boshalte luisteren naar een verhaal of meedoen met een spel. Bekijk de website voor meer informatie.

Kabouterdag = familiedag in Amersfoort

Op zondag 14 oktober vindt er in Amersfoort de Kabouterdag plaats. Het is een familiedag met veel activiteiten voor kinderen die gek zijn op buitenspelen. Er worden speurtochten en paddenstoelenwandelingen gedaan. Ook kunnen de kinderen spelletjes doen en geschminkt worden. Bekijk deze website voor meer informatie.

Robots love Music in Utrecht

Van 21 september 2018 t/m 3 maart 2019 komen alle muziekrobots vanuit de hele wereld in Museum Speelklok samen. In Robots love Music kom je erachter hoe een muziekrobot de levende muzikant imiteert om muziek te kunnen maken. Kunnen ze net zo denken en bewegen als een mens? En kunnen ze jou kippenvel bezorgen? Ontdek het in de tentoonstelling Robots love Music! Bekijk de website voor meer informatie.

 

Photo by Gabby Orcutt on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge