De invloed van de Wet van Aantrekkingskracht binnen de opvoeding
Opvoeden

De invloed van de Wet van Aantrekkingskracht binnen de opvoeding

Heb je wel eens gehoord over de Wet van Aantrekkingskracht? Het is een fenomeen wat al heel lang bestaat maar waar nog weinig mensen hier iets mee doen of willen doen. Al langere tijd ben ik me hierin aan het verdiepen. En hoe meer ik erover lees én toepas in mijn leven, hoe duidelijker het voor mij wordt dat dit bestaat en écht werkt.  Ik pas het toe op ieder willekeurig moment of situatie. En dus ook binnen mijn opvoeding.

Wat is de Wet van Aantrekkingskracht.

Mocht je niet bekend zijn met de Wet van Aantrekking, dan zal ik je kort uitleggen wat dit inhoudt. Of beter gezegd: wat het doet. De Wet van Aantrekkingskracht heeft alles te maken met de gevoelens en emoties die jouw leven uiteindelijk bepalen. Daarmee wordt bedoeld dat jijzelf je leven kan creëren met de gedachten en gevoelens die jij hebt.

Een voorbeeld: Als je de hele dag verdrietig of chagrijnig bent en de hele dag op de bank hangt, dan besteed je veel aandacht en energie aan deze emoties. Vanuit de Wet van de Aantrekkingskracht zullen  deze emoties meer en meer naar je toetrekken. Andersom is het zo dat wanneer je blij en vrolijk bent, je met deze energie (dat is het eigenlijk) veel meer positiviteit tot je zal krijgen.

Ik ervaar dit namelijk regelmatig. Soms denk ik over iets na, iets wat ik heel graag wil bereiken. Geloof het of niet: de week erop gebeurd het ineens. Er zijn zoveel dingen die ik de afgelopen jaren naar me toe heb getrokken: de buurt en het huis waar ik nu in woon, mijn huidige baan. Te veel om op te noemen. Gaat dit dan zo simpel? Nee. Hier zit meer achter. Misschien dat ik hier ooit een andere blog aan zal wijden, maar nu wil ik je meer vertellen over de Wet van Aantrekkingskracht binnen de opvoeding.

De invloed van de Wet van Aantrekkingskracht binnen de opvoeding

Wellicht ken je het wel: het lijkt alsof je deze ochtend met het verkeerde been uit bed bent gestapt. Je voelt je niet uitgerust en baalt als een stekker. Bij het ontbijt gillen je kinderen de hele tent bij elkaar. Ze zeuren om alles en niets. Je dochter wil haar boterham niet eten en ondertussen ben jij aan het schreeuwen dat je zoon moeten ophouden met zeuren. Op weg naar je werk sta je in de file. Eindelijk aangekomen, blijkt dat je laptop nog thuis ligt. En zo gaat het de hele dag door. Je voelt je lamlendig en geïrriteerd. En baalt dat je zo lelijk hebt gedaan tegen je kinderen.

Het is gewoon een pechdag zou je denken. Iedereen heeft er wel eens last van toch? Maar heb jij je wel eens gerealiseerd dat dít de Wet van de Aantrekkingskracht is? Dat deze dingen gebeuren, dat is rot. Maar welk gevoel en gevoelens je hieraan geeft, straal jij op dat moment uit. En dit bepaalt uiteindelijk hoe jij deze dingen beleeft. Maar ook hoe anderen jou beleven.

Dus…..

Dus hoe geïrriteerder jij je voelt, hoe meer je zal ervaren dat je kinderen lastiger zullen doen. Dat komt omdat ze jouw negatieve energie feilloos aanvoelen. Met de Wet van de Aantrekkingskracht ben jij de baas over je mindset EN energiefrequentie. En natuurlijk zijn er momenten in de opvoeding van jouw kind, die ervoor zorgen dat jouw emoties heen en weer worden geslingerd. De kunst is HOE jij hiermee omgaat en welke betekenis je aan deze emoties geeft. Vaak zijn wij ons hier niet bewust van. Maar probeer er eens op te letten. Hoe positiever jij je voelt (ondanks de vervelende gebeurtenissen) ,  hoe meer je open zal staan voor oplossingen. Hoe vrolijker en ontspannen jij bent, hoe meer jouw kind dit zal zijn.

Ik ben heel benieuwd hoe jij tegenover de Wet van Aantrekkingskracht staat? Ken je het? Pas je het toe in jouw leven? Of vind je het onzin? 

Lees ook: Psychologen van Harvard: Ouders die kinderen positief opvoeden doen deze 5 dingen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *