wet van aantrekkingskracht binnen de opvoeding
Blogs,  Mama

De invloed van de Wet van Aantrekkingskracht binnen de opvoeding

Heb je wel eens gehoord over de Wet van Aantrekkingskracht? Het is een fenomeen wat al heel lang bestaat maar waar nog weinig mensen vanaf weten. Al langere tijd ben ik me hierin aan het verdiepen. En hoe meer ik erover lees én toepas in mijn leven, hoe duidelijker het voor mij wordt dat dit bestaat. Ik pas het toe op ieder willekeurig moment of situatie. En zo kan je de Wet van Aantrekkingskracht dus ook binnen de opvoeding van je kind toepassen. Ben je hiernaar benieuwd ? In dit artikel vertel ik je er meer over.

 

Wat is de Wet van Aantrekkingskracht.

Mocht je niet eerder van dit fenomeen (zo noem ik het) gehoord hebben, dan zal ik je kort uitleggen wat dit inhoudt. Of beter gezegd: wat het doet. De Wet van Aantrekkingskracht heeft alles te maken met de gevoelens en emoties die jouw leven bepalen. Daarmee wordt bedoeld dat jijzelf je leven kan creëren  door de gedachten en gevoelens die jij hebt.

Een voorbeeld: Als je de hele dag verdrietig of chagrijnig bent en de hele dag op de bank hangt, dan besteed je veel aandacht en energie aan deze emoties. Vanuit de Wet van de Aantrekkingskracht zullen   deze emoties meer en meer naar je toetrekken. Andersom is het zo dat wanneer je blij en vrolijk bent, je met deze energie (dat is het eigenlijk) veel meer positiviteit tot je zal krijgen.

Ik ervaar dit namelijk regelmatig. Soms denk ik over iets na, iets wat ik heel graag wil bereiken. En geloof het of niet, de week erop gebeurd het ineens. Het lijkt alsof ik het naar me toe getrokken heb. Misschien dat ik hier ooit een andere blog aan zal wijden, maar nu wil je wat meer vertellen over de Wet van Aantrekkingskracht binnen de opvoeding.

De invloed van de Wet van Aantrekkingskracht binnen de opvoeding

Wellicht ken je het wel: het lijkt alsof je deze ochtend met het verkeerde been uit bed bent gestapt. Je voelt je niet uitgerust en baalt als een stekker. Bij het ontbijt gillen je kinderen al de hele tent bij elkaar, ze zeuren om alles en niets. Truus wil haar boterham niet eten en ondertussen ben jij aan het schreeuwen dat Bas moeten ophouden met zeuren. Op weg naar je werk sta je in de file. Eindelijk aangekomen, blijkt dat je laptop nog thuis ligt. En zo gaat het de hele dag. Je voelt je lamlendig, geïrriteerd en baalt dat je zo lelijk hebt gedaan tegen je kinderen.

Het is gewoon een pechdag zou je denken. Iedereen heeft er wel eens last van toch? Maar heb jij je wel eens gerealiseerd dat dít de Wet van de Aantrekkingskracht is? De emoties en gevoelens die jij hebt in deze gehele situatie, bepalen namelijk welke betekenis jij aan deze dag geeft.

Lage en hoge frequentie van je energie

Je moet het zo zien dat er om ons heen verschillende energieën (laag en hoog in frequentie) in beweging zijn. Deze worden door ons uitgestraald richting het Universum. Dus als jij je dag lusteloos en geïrriteerd begint (laag in frequentie) dan zend je deze energie uit naar het Universum. En dit is wat het Universum jou terug gaat geven, die gebaseerd zijn op jouw lage energie.  Met andere woorden: hoe bozer en geïrriteerder jij wordt, hoe meer je zal ervaren dat je kinderen lastiger doen, terwijl dit misschien niet zo is. Het is de energie die jij uitstraalt en jouw humeur bepaalt.

Oke, dit alles klinkt misschien erg simpel of juist zweverig maar uit ervaring wordt mij steeds duidelijker dat de Wet van Aantrekkingskracht zo werkt.

Het toepassen van de Wet van Aantrekkingskracht binnen je opvoeding

Dezelfde dag: Je staat op, je bent niet helemaal uitgerust maar “Ach, wat maakt het uit, de zon schijnt” Je bereid je in alle rust voor op de dag. Als je klaar bent haal de kinderen uit bed. Jullie gaan samen naar beneden om te ontbijten. De kinderen merken dat je vrolijk en rustig bent en zetten een muziekje aan. Ondertussen pak jij je laptop en stopt hem in je werktas. Op weg naar je werk sta je zoals altijd in de file. “Hehe, nog even genieten van de fijne rust in de auto”. Na je werkdag kom je thuis. Je kookt eten, hebt quality-time met je kinderen, doet ze naar bed en sluit je dag af.

 

Lees ook: 4 tips voor een ontspannen ochtend met kinderen

 

En? Hoe heb je deze dag beleefd? Welk gevoel heb je hierbij? Jij en ik weten dat wanneer je je dag slecht begint, het er vaak niet beter op wordt. En dit alles wordt veroorzaakt door de frequentie van je energieniveau. Doordat je een laag energie frequentie hebt, zal je eerder in beperkingen denken dan wanneer je hoog in je energie zit. En zo werkt deze energie ook binnen de opvoeding van jouw kinderen.

Met de Wet van de Aantrekkingskracht ben jij de baas over je energiefrequentie en bepaal jijzelf hoe jij je voelt en wat er dus uiteindelijk op je pad komt. Normaal gesproken gaat dit onbewust en staan mensen er niet bij stil. Maar probeer er maar eens op te letten.

 

Lees ook: 5 manieren om je kind positief te leren denken

 

En natuurlijk zijn er momenten in je leven die ervoor zorgen dat jouw emoties heen en weer worden geslingerd. De kunst is HOE jij hiermee omgaat en welke betekenis je hieraan geeft. Je zult merken dat wanneer jij rust en ontspannenheid uitstraalt binnen de opvoeding van je kinderen, jij eerder open zal staan voor positieve dingen, oplossingsgericht denken en daardoor je kinderen ook ontspannen zullen zijn.

 

Ik ben heel benieuwd hoe jij tegenover de Wet van Aantrekkingskracht staat? Ken je het? Pas je het toe binnen de opvoeding van je kinderen. Of vind je het onzin? 

 

 

 

Photo by Natalya Zaritskaya on Unsplash

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge