Blogs Opvoeden

De favoriete kinderboeken van de lezers van Mamapraatjes

Kinderboeken, je kunt er niet genoeg van hebben. Toch zijn er bepaalde boeken die bij sommigen een speciaal plekje in hun hart hebben gekregen. Op Facebook heb ik jullie de vraag gesteld wat jullie favoriete kinderboeken waren. De antwoorden waren uiteenlopend. Hieronder vind je de lijst van deze favoriete boeken, speciaal gekozen door de lezers van Mamapraatjes. Jullie dus!

 

Lees ook: De Prentenboek Top Tien van het jaar 2017

 

 

de gruffalo kinderboek
Koop het boek bij Bol.com

De Gruffalo

Een gruffalo? Wat is dat voor een beest? Vos, Uil en Slang hebben nog nooit van hem gehoord. Alleen Muis weet precies hoe hij eruitziet. Maar dat hij er echt eentje zou tegenkomen dat had Muis toch niet verwacht.

 

fiet kinderboeken
Koop het boek bij Bol.com

Fiet wil rennen

Fiet houdt van rennen. Het liefst rent hij de hele dag. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Zelfs als het regent rent Fiet. De regen klettert dan zo lekker tegen zijn kop. Vooral als hij hard gaat.
Maar vandaag gaat Fiet niet hard. Hij staat zelfs bijna stil. Het waait. Het waait verschrikkelijk. Maar Fiet moet en zal rennen!

 

raad eens hoeveel ik van je hou kinderboeken
Koop dit boek bij Bol.com

Raad eens hoeveel ik van je hou

Hazeltje de Grote Haas houden vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel precies – dat is niet makkelijk te meten! Dit boek zal hun fantasie prikkelen en hun aandacht trekken door alle kleuren die er in verwerkt zijn. Kinderen zullen zich kunnen herkennen in de emotie en expressie in houding en gezichtsuitdrukking die je ziet bij Hazeltje en Grote Haas.

 

 

de gorgels kinderboeken
Koop dit boek bij Bol.com

De Gorgels

Melle en zijn familie logeren bij een oude vriend van papa, die bioloog is in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia? Dat is het begin van een bloedstollend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Ze worden geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…

 

 

kleine mol kinderboeken
Koop dit boek bij Bol.com

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een worst en het komt precies op zijn kop terecht. Mol gaat op zoek naar de dader.

 

Welke favoriete kinderboeken hebben jullie? 

 

Dit artikel bestaat uit affiliate links (Als jij via deze link(s) iets koopt, verdien ik hiermee een klein zakcentje om deze website te bekostigen). 

2 thoughts on “De favoriete kinderboeken van de lezers van Mamapraatjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *