creativiteit bij je kind stimuleren
Blogs,  Mama

Waarom de creativiteit bij je kind stimuleren zo belangrijk is

De meeste kinderen hebben veel fantasie en zijn creatief. Dat is maar goed ook, want hierdoor leren zij gaandeweg de wereld ontdekken. Aan jou dan ook de taak om de creativiteit bij je kind te blijven stimuleren. Waarom? Ik ga het je vertellen in dit artikel.

 

Lees ook: Leer je kind al vroeg wat het in noodgevallen moet doen

 

Wat verstaan we onder de creatieve ontwikkeling?

Allereerst wil ik ingaan op wat de creatieve ontwikkeling is. Dat heeft namelijk niet alleen te maken met wát je doet, zoals knippen, kleuren of verven. Maar meer op de manier waarop je iets doet. Denk bijvoorbeeld aan iets op een bepaalde manier creëren, ‘out of the box’ of probleemoplossend denken. Door de creativiteit bij je kind stimuleren, help je hem om te gaan met de volgende dingen:

Om te gaan met tegenslagen

Van een bouwwerk dat omvalt of een puzzelstukje dat niet past, leert jouw kind omgaan met tegenslagen. Daarnaast triggert het hem om naar een andere oplossing te zoeken. Het leren van deze vaardigheid stimuleert het kind om in de toekomst vanuit verschillende perspectieven naar de situatie te kijken.

Om te gaan met emoties

De creativiteit bij je kind stimuleren, draagt ook bij aan de fantasie van jouw kind. Fantasie zorgt er weer voor dat hij zich kan inleven in zichzelf, maar ook in een ander. Daarin leert hij ook om te gaan met zijn emoties, verdriet en angsten.

Bouwt zelfvertrouwen op

Wanneer dat bouwwerk na honderd keer proberen blijft staan of het puzzelstukje ineens past, geeft dit jouw kind enorm veel zelfvertrouwen. En dit stimuleert hem weer het initiatief te nemen om nieuwe dingen te ontdekken. Twee vliegen in één klap!

Wil jij meer het zelfvertrouwen van je kind vergroten? In dit artikel geef ik een aantal praktische tips.

 

Image by rawpixel.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge