creatieve ontwikkeling stimuleren
Blogs,  Mama

Creatieve ontwikkeling stimuleren | 3 redenen waarom dit zo belangrijk is

De creatieve ontwikkeling stimuleren; kinderen zijn daar de hele dag mee bezig. Het belang daarvan is dat kinderen er vooral plezier in hebben. Maar het is meer dan. In dit artikel lees je 3 redenen waarom het stimuleren van de creatieve ontwikkeling zo belangrijk is.

Omgaan met tegenslagen

Van een bouwwerk dat omvalt of een puzzelstukje dat niet past, leert een kind omgaan met tegenslagen. Daarnaast triggert het hem om naar een andere oplossing te zoeken. Het leren van deze vaardigheid stimuleert het kind om in de toekomst vanuit verschillende perspectieven naar de situatie te kijken.

Met emoties omgaan

De creatieve ontwikkeling stimuleren, draagt ook bij aan de fantasie van het kind. Fantasie zorgt er weer voor dat het kind zich kan inbeelden in zichzelf maar ook in een ander. Daarin leert hij tevens omgaan met zijn emoties, verdriet en angsten.

Bouwt zelfvertrouwen op

Wanneer dat bouwwerk na honderd keer proberen blijft staan of het puzzelstukje ineens past, geeft dit voor het kind  zelfvertrouwen. Het hebben van zelfvertrouwen stimuleert het kind ook weer om nieuwe dingen te ontdekken en hierin zijn eigen initiatief te nemen. Wil jij meer het zelfvertrouwen van je kind vergroten? In dit artikel geef ik een aantal praktische tips.


Bron: Ouders van Nu , Kiind

Bron: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge