Kidsproof recepten

Column van Chantal: “Opinions are like *ssholes, everybody’s has one”

Een grove titel. I know.

Ik ben van beroep een “communicator”. Om goed te zijn moet je kunnen luisteren. Dat doe ik dan ook bijna altijd. Maar tijdens mijn zwangerschap…

“A whole other ball game”

Ik was allérgisch voor ongevraagd advies. Erg hè? Ik irriteerde mij ontzettend aan de tips en trucs van anderen. Normaal ben ik zo’n leuk mens.  Ik schrok een beetje van mijzelf.

Goedbedoeld

Waar ik ook liep, wat ik ook deed – op kantoor, in de lift, in de supermarkt – iedereen gaf maar advies. Het was allemaal goedbedoeld. Maar rete-irritant.

Ik heb één advies wel aangehoord (ook ongevraagd trouwens). Ik stond zwanger te zijn in de lift en mijn buurvrouw stapte in. Ik kon geen kant op en hoorde: “Niet naar anderen luisteren meid. Doe lekker wat jij wilt. Het is jouw kind.” En verdorie, dat heb ik gedaan. Dank je wel Tilly. Ik vond je altijd al een aardig mens. #spiritanimal.

Met andere woorden

Ik was er niet om naar anderen te luisteren. Het was verdorie mijn ervaring! Uiteindelijk had ik een communicatieboodschap als standaardreactie geformuleerd. Tijdens een ‘’tip’’ onderbrak ik de tipgever en zei: ”Ik vind het zo fijn om te weten dat ik je mag bellen als ik vragen heb, dank je wel.’’ M.a.w.: houd gewoon lekker je mond dicht.

Ongelooflijk mooi

Ik had een fantastische zwangerschap. Ik verbaasde mij over de natuur en het proces. Ik heb een kind gekregen. Ze is geboren uit liefde. Ze ontwikkelt zich, ze groeit, haar lerend vermogen, het autodidactisch vermogen, alles op het juiste moment … ik vind de natuur zo ongelooflijk mooi.

Baby’s, ouders, mensen

Mijn kindje maakt een connectie met onbekenden.  Ik verbaas mij er nog steeds over. Een vrouw werpt een stiekeme blik in mijn kinderwagen. Ze krijgt een brede glimlach van een klein meisje met grote ogen. Ik zie haar even een momentje hebben met mijn kindje.

Een jongen in de supermarkt geeft een vriendelijke glimlach aan mijn kind en krijgt een blije “hallooooo” als dank. Zijn glimlach wordt een verraste: “oh hallooo!” Hij loopt weg met een brede glimlach. Ik vind deze verbinding geweldig. Het maakt geen onderscheid in kleur, geslacht of opleidingsniveau.

Nature kicks in!

Ik heb tijdens mijn zwangerschap geleerd om te vertrouwen op het “natuurlijke proces”. De mensheid doet dit al ééuwen. Je instinct begeleidt je. Het is het beste wat ik ooit heb geleerd. En weet je, deze nieuwe lijf quote: “Nature kicks in”… Helemaal zelf ontdekt.

Tekst: Chantal Patrick (We love Happy Babies)

Volg je We Love Happy Babies al op social media?

Facebook
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge