Blogs

Column: Stilte voor de storm? | Week 14 & 15

Onze lieve gastblogster Ayla geeft ons vandaag weer een update over haar zwangerschap. Zoals jullie op de foto kunnen zien straalt ze een en al geluk uit en laat ze haar prachtige buik zien!

 

Gemist? Lees: Column; Eindelijk mag ik me voorstellen aan jullie! (Week 13)

 

Ja, vandaag hebben we het over 2 weken in 1! Want ondanks dat ik vorige week mijn voorstelrondje aan jullie heb gedaan liepen we wel al 2 weken achter eigenlijk. En dat vind ik helemaal niet zo erg, want het is erg rustig op het zwangerschapsfront op dit moment!

Welkom in het tweede trimester!

Het tweede trimester staat erom bekend veel vrouwvriendelijker te zijn dan de eerste en derde trimesters. Alhoewel ik er pas net in zit, vind ik nu al dat dit waar is. Er komt weer wat meer energie in mijn lichaam, ik ben zelden nog misselijk en ik kan weer meer eten dan in het eerste trimester.

Ik kan niet wachten op wat er allemaal nog meer te gebeuren staat dit trimester, zo hopen we snel te weten of we een jongetje of meisje verwachten en hoop ik dat de 20-weken echo er goed uitziet.

 

Op sommige dagen vergeet ik zelf gewoon dat ik zwanger ben, want zo’n semi-dikke buik went ook best snel.

 

Dat zorgt er wel voor dat het een beetje vissen wordt naar leuke onderwerpen om over te schrijven voor jullie! Op sommige dagen vergeet ik zelf gewoon dat ik zwanger ben, want zo’n semi-dikke buik went ook best snel. Deze 2-in-1 blog komt dan ook op een goed moment.

“Ik denk een maand of 6?”

Ik heb eigenlijk met mezelf afgesproken dat ik zo min mogelijk positiekleding wil kopen. Ik vind het zo enorm zonde om daar veel geld aan uit te geven terwijl ik het maar een paar maanden aantrek en daarna niet meer.

Als ik nu dus nieuwe dingen nodig heb (en reken maar, dat heb ik!) dan probeer ik zoveel mogelijk kleding te kopen die ik hierna ook nog aankan. Dat zijn of wijde/rekbare truien, of voedingstops. Zo had ik bijvoorbeeld gewone zwarte shirts nodig, nou dan koop ik net zo lief meteen shirts die ik ook tijdens de borstvoeding nog goed kan gebruiken.

 

Zij lachte wat honend om het bordje dat zei “Tel een maat bij je originele kledingmaat op”

 

Vorige week stond ik op de Mama-afdeling van de H&M om een paar hoognodige kledingstukken aan te schaffen. Ik wilde een paar spijkerbroeken scoren en wat Mama-panties. En daar stond een mevrouw, ook op zoek. Zij lachte wat honend om het bordje dat zei “Tel een maat bij je originele kledingmaat op,” ze vertelde me dat ze juist was afgevallen in haar zwangerschap. Ik moest ook lachen, omdat ik nu al een maat of 2 boven mijn normale maat zit. Niet dat ik nou zo vadsig ben geworden, maar mijn borsten passen gewoon helemaal nergens meer in.

Ze glimlachte en keek naar mijn buik, “Ik denk een maand of 6? Lastig he, om voor die laatste maanden nog in te schatten wat je nodig hebt.” Uh ja, nog lang geen 6 maanden mevrouw, nog maar 3,5 maand. Ze schrok een beetje, maar ik kon er wel om lachen. Mijn moeder vroeg laatst ook al “Weet je zeker dat het geen tweeling is?”

 

Een snelle zoektocht op Instagram op #15weekspregnant leerde me dat ik er heel normaal uitzie

 

Maar ja, nu kan je pas echt goed zien dat ik gewoon een heel kort bovenlijfje heb, die buikholte is niet al te groot. Stop daar een baby in en dan zet alles gewoon heel snel uit! Een snelle zoektocht op Instagram op #15weekspregnant leerde me dat ik er heel normaal uitzie. Het verschilt gewoon heel erg per persoon!

Dolfje Weerwolfje, that you?

Waar alle andere zwangerschapssymptomen een beetje aan het afnemen zijn is er eentje die steady door blijft gaan: haargroei. Helaas, helaas, nog steeds niet op mijn hoofd.

Mijn buik daarentegen is tegenwoordig voorzien van een heerlijk pluislaagje. Ik dacht altijd dat een linea negra (zwangerschapsstreep op de buik) puur en alleen uit pigment in je huid bestaat. Kennelijk bestaat er ook een variant waar de haren op die lijn gewoon heel donker worden, en lang. En alle haren eromheen krijgen ook een boost.

 

Hij wil mijn buik liever niet aanraken, uit angst dat ik hem vang in mijn woud van buikhaar

 

Nee echt, wanneer ik mijn buik braaf insmeer met allerlei crèmes dan kan je ze echt goed zien. Vastgeplakt op mijn huid zie je gewoon een heel vachtje op mijn buik!! Mijn vriend vindt het uiteraard allemaal reuze smerig. Hij wil mijn buik liever niet aanraken, uit angst dat ik hem vang in mijn woud van buikhaar. Van de week zei hij nog dat hij aan het wachten is op de dag dat ik zelf mijn eerste balletje navelpluis kan maken. Daarnaast dreigt hij het te scheren terwijl ik slaap. Maar even, als je het zo hoort dan klinkt het vreselijk, maar zo erg is het echt niet. Hij is het gewoon niet gewend.

Scheren of op een andere manier weghalen wil ik écht niet. Als de zwangerschap voorbij is dan gaat het vanzelf wel weer weg, maar ik ben bang dat het juist blijft als ik het nu ga proberen weg te halen.

Harige groetjes, en tot volgende week!

Liefs,

Ayla

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge