Column

Column van MC Kleuver; Begeleiden kan geen kwaad

Ik, MC Kleuver, ben sinds 2010 gediagnosticeerd met het autisme spectrum stoornis. In de columns die ik voor Mamapraatjes schrijf, laat ik je een kijkje nemen in mijn leven.

Eén ding heb ik de laatste jaren veelvuldig geleerd. Open zijn en begeleiding hebben is helemaal geen schande. Dit zijn denk ik mijn kernwoorden van de laatste tijd. Er is zoveel gebeurd waarin ik open ben geweest. Straks heb ik een baan! Sinds 2010 heb ik steevast elke week een uurtje met mijn begeleider en dit bevalt mij heel goed. Twijfel jij nog of je begeleiding wil voor jezelf of voor je kind? Lees dan gauw verder. De begeleiding die ik krijg, betekent veel voor mij. Zacht gezegd is het de rots in een laaiend vuur. Onthoud dat begeleiding echt geen kwaad kan.

Maar dan hoor ik je denken, wat doet deze begeleider dan? Dat zal ik eens vlug vertellen. Elke week beginnen we met de zogenaamde ‘agenda’ die ik heb gemaakt. Dit is een lijstje met gesprekspunten. Soms lijkt deze oneindig lang en komen we tijd te kort. Dan schuiven we onderwerpen door naar de week erop. Tegen mijn begeleider kan ik alles vertellen, zonder dat hij daar meteen een mening over vormt. Hij geeft mij goede raad en zo komen we vaak samen tot een oplossing. Het is fijn om iemand te hebben waar je goed mee kunt praten.

Daarnaast werken wij aan doelen die persoonlijk voor mij zijn opgesteld. Een vaak terugkerend thema in onze gesprekken is stress. Ik ben nogal een stresskip. Hier horen vooral ook termen bij als reduceren en waar komt het vandaan. Dit zijn zaken die wij dan gaan uitzoeken. Eén van de dingen die wij hierbij toepassen is energetische coaching. Hierbij worden in mijn chakra’s nieuwe energie ingeblazen. Het klinkt een beetje vaag, maar dat is het voor mij niet. Wat ik bedoel te zeggen is dat er voor iedereen wel iets ligt waar je aan kunt werken. Alleen een voorwaarde is dat je hiervoor open staat.

Dat open staan heb ik de laatste tijd wel geleerd. Tot nu toe heeft het mij bijna een baan gebracht, maar ook op andere sociale plekken heeft het zijn vruchten afgeworpen.

 

Photo by Sweet Ice Cream Photography on Unsplash

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge