Blogs

Column: “Ik probeer alles los te laten”

Vandaag lezen jullie weer een nieuwe column van Natascha (1980). Ze is blij om met ons via deze weg haar hart te kunnen luchten. Natascha realiseert zich steeds meer dat zij dingen los moet laten. In dit verhaal geeft zij ons weer een kijkje in haar leven.

 

Gemist? Lees: http://mamapraatjes.nl/column-sorry-mama-ik-heb-autisme-deel-2/

 

Hallo lieve volgers.
Wat ben ik blij dat ik mijn hart bij jullie kan luchten. Door openlijk te praten over mijn leven als moeder van een kind met het autismespectrumstoornis, hoop ik iemand te kunnen helpen die zich in dezelfde situatie bevindt als ik. Mocht je vragen hebben dan kun je mij altijd een PB op Facebook sturen.

 

Ik probeer het los te laten, maar hoe leg je dat een kind van 9 jaar uit

 

Vorige week ging ik met Roan naar de ‘Smurfen’ musical. Ik zag er best tegenop. Het deed mij best pijn dat mensen naar Roan keken. Ik zag ze iets tegen elkaar zeggen en vervolgens keken zij beiden nog eens naar hem. Ik probeer het los te laten, maar hoe leg je dat een kind van 9 jaar uit?

Roan zijn tics zijn heel erg. De hele rij bij het theater moet het gezien en gevoeld hebben. Af en toe kwam Roan tegen me aanliggen. Ik wreef over zijn gezicht. Dit werkte heel goed. Hij heeft ontzettend van de musical genoten.

10 oktober heb ik een intakegesprek gehad voor de naschoolse dagbehandeling. Hier gaan ze met Roan werken aan bepaalde doelen. Doelen zoals; je eigen emoties leren kennen, hoe om te gaan als je hoofd vol zit, zijn eetprobleem en nog een hoop andere dingen. Deze groep is speciaal voor kinderen met een licht verstandelijke beperking. Roan gaat daar naartoe vanwege zijn lage IQ, voornamelijk op verbaal niveau.

 

Hier schrok ik van, en zei; “Is 3 dagen niet voldoende?”

 

Op de naschoolse dagbehandeling hebben ze nog geen ruimte voor Roan. Zodra er plek is willen zij met 4 dagen beginnen. Hier schrok ik van, en zei; “Is 3 dagen niet voldoende?” Hij zou namelijk iedere dag uit school daarheen gaan en zou dan om 18:45 uur weer thuis zijn. Best lange dagen zo.

De begeleidster vertelde mij dat als Roan eerst met 4 dagen start, en eventueel naar 3 dagen toe gaat, het als een soort overwinning voor hem zal voelen. Een overwinning omdat hij toch die 4 dagen heeft volgehouden. Dus ik ben uiteindelijk om. We wachten rustig af totdat er plek is voor 4 dagen.

 

Sinds een paar maanden slaap ik slecht. Ik heb hiervoor medicatie gehad

 

Afgelopen vrijdag is Roan wezen voetballen. Hij zit in een speciaal auti-team. Hij deed het zo goed! Ik was echt trots op hem. Hij was ook erg blij omdat hij tijdens het voetballen geen tics had.
Sinds een paar maanden slaap ik erg slecht. Ik heb hiervoor medicatie gehad. Ik voel me tegenwoordig net Doornroosje. Wat was dat heerlijk zeg, een nacht goed slapen.

Zaterdag ben ik zelfs heerlijk met een vriendin gaan stappen. Hahaha, ja echt waar! We gingen pas om 22:00 uur in de avond weg, maar met twee RedBull op heb ik het goed volgehouden en super leuk gehad.

Op naar een mooie nieuwe week!

Groetjes Natascha

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge