Column

Column; Hoeveel slaap kan je krijgen?! (Week 8)

Onze, tot nu toe nog, anonieme gastblogster zit momenteel in haar 9e week van haar zwangerschap. Wekelijks deelt zij haar verhaal op Mamapraatjes en geeft zij ons een kijkje in haar leven als zwangere vrouw. Lees maar mee!

Ha, nu ik deze titel schrijf ben ik alweer helemaal in de war! Ik ben namelijk nu 9 weken en 2 dagen, wat betekent dat ik in de 10e zwangerschapsweek zit (toch?). Maar toch begin ik met week 8… Ik geloof dat ik straks gewoon maar mijn kind ook in maanden ga benoemen en niet ‘Hij is nu 23 weken’, waarschijnlijk ben ik na 1,5 maand de tel kwijt..

Zwangerschapssymptomen

Deze week ging ultra ultra traag voorbij! Ik heb zóveel geslapen dat ik me af heb gevraagd of dat allemaal wel normaal is. Maar hee, als dat alles is…
Want voor de rest voel ik me namelijk echt hartstikke prima. Af en toe komt er een golf van misselijkheid over me heen, maar dat ik meestal omdat ik dan heel moe ben of te weinig heb gedronken. Mijn borsten doen niet heel veel pijn meer, ik slaap weer goed.

 

“Afgelopen week heb ik mezelf echt van de bank af moeten schoppen omdat ik niet wilde verzanden in de zóveelste Netflix-marathon”

 

Ja, en dat slapen dus. Ik maak een nacht van 10 uur, en ga dan zo’n 2 uur na mijn ontbijt alweer liggen voor mijn eerste dutje. Afgelopen week heb ik mezelf echt van de bank af moeten schoppen omdat ik niet wilde verzanden in de zóveelste Netflix-marathon. Ik houd me er gewoon aan vast dat het einde van het eerste trimester in zicht is, en dat ik dan hopelijk weer een beetje meer energie krijg.

De eerste zwangerschapskleding is binnen!

Ik kan er niet meer omheen: mijn broeken passen niet meer! Mijn lichaamsbouw is dat ik voor 50% uit benen besta, en voor ongeveer 30% uit borsten. Dat houdt in dat mijn buik een schamele 20% krijgt. In combinatie met prikkelbaar darmsyndroom, waardoor mijn buik sowieso al heel snel opblaast, zorgt dat ervoor dat er weinig ruimte is in mijn buikarea.

 

“Ik was bang dat die plofbuik kwam door die Twix-aanval van vorige week, maar het komt echt van binnenuit!”

Door de hormonen is mijn buik nu continue opgezwollen, en in dat kleine buikholtetje van mij kan dat allemaal maar 1 kant op: naar voren. Dus als een volleerd zwangere wrijf ik tevreden over mijn buik en smeer ik al volop met allerlei oliën. Gelukkig ben ik tot nu toe 2 kilo aangekomen, wat redelijk op schema is met andere zwangeren. Ik was bang dat die plofbuik kwam door die Twix-aanval van vorige week, maar het komt echt van binnenuit!

Mijn eerste zwangerschapsbroek kwam dan ook precies op tijd. Zelfs mijn stretchbroeken zitten al niet lekker meer. Het touwtje zit op de verkeerde plaats ofzo! Anyway, ik heb er nu eentje van Mamalicious die erg lekker zit. Blij!

Plassen in kannen

Als ik heel eerlijk ben dan ben ik het plassen voor Moeders voor Moeders al behoorlijk zat. En ik moet nog hartstikke veel weken! Ik heb er nooit bij stilgestaan, maar kennelijk vind ik het een heel fijn ontspanmomentje om even lekker te gaan plassen. En nu zit ik niet op de wc, maar sta ik bijna rechtop in een kan te plassen.

 

Lees ook:  Meedoen aan Moeders voor Moeders doe je zo!

 

Ik ben ook al de hele week eigenlijk een beetje te uitgedroogd. Ik hoef niet vaak te plassen en het is vaak heel donker van kleur. Niet goed, dat weet ik, maar ik drink me helemaal suf!! Voor mijn doen althans, ik ben zo iemand die na 2 dagen niet drinken denkt ‘Goh, waar zou die hoofdpijn van komen?’ Nu drink ik me dus een ongeluk, maar het is kennelijk niet genoeg. Als er iemand nog tips heeft om meer te kunnen drinken dan houd ik me aanbevolen!

Anti-cravings

Normaal gesproken ben ik een veelvraat. Zo’n echte bourgondier, ik eet veel en daarvan graag ook veel. Maar mijn dieet van de eerste weken blijft een beetje hangen. De boterhammen met kaas zijn niet aan te slepen en groenten krijg ik gewoon niet weg. Ken je dat gevoel als je iets niet lust en je keel dicht gaat als je iets moet doorslikken wat je niet wilt? Dat heb ik dus als ik groenten eet. Alle groenten.
Behalve… drumroll… augurken!! Oké, en tomaten. Ik ga echt heel lekker op alles wat enigszins friszuur is. Wat een feest! Boterhammen met Sandwich Spread!!

Tot zover mijn update van deze week. Ik kijk er enorm naar uit om over een paar weken ‘open en bloot’ zwanger te zijn. Lekker ongegeneerd mijn buik laten gaan en babyspulletjes uitzoeken!

 

Photo by Tracey Hocking on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge