Blogs

Column; Eindelijk mag ik me voorstellen aan jullie! (Week 13)

Eindelijk mag onze anonieme gastblogster achter het gordijn vandaan komen. In deze column stelt zij zich dan écht aan ons voor! Zij vertelt waar ze woont, wat ze voor de kost doet, en uiteraard, hoe het met haar zwangerschap gaat. Stay tuned!

 

Gemist? Lees ↬ Column: Allerlei controles, spannend! (week 11)

 

De oplettende lezer heeft het gemerkt: ‘week 12’ ontbreekt in deze blogreeks over mijn zwangerschap. Het was bij mij even zo hectisch, en ik had zo vreselijk hard gewerkt dat ik een paar dagen vrij nam van alles. En zo was ineens mijn deadline voor de blog ook voorbij! Oeps, sorry allemaal.

Maar wat dan wel weer leuk is: dit betekent dat ik in 1 keer ben aangekomen bij de blog waarin ik mezelf eindelijk aan jullie mag voorstellen! Afgelopen week hebben wij het nieuws namelijk aan de grote klok gehangen, en nu zijn jullie ook aan de beurt!

Hallo, ik ben Ayla

Haha ja, en wat ga je dan over jezelf vertellen?! Nou, laat ik bij het begin beginnen: mijn naam is Ayla, ik ben 32 jaar en woon met mijn vriend Jan in het mooie Gooi. We hebben beiden ons eigen bedrijf en zijn dus veel thuis. Ook thuis zijn onze twee katjes en Lola de herdershond.

Een aantal van jullie kent mij al van mijn eigen blog: Aylovelife. Naast bloggen run ik mijn eigen bedrijf (website: va-ayla.nl) als Virtual Assistant ondersteun  ik andere ondernemers, voornamelijk met hun financiële administratie.

 

In mijn bedrijf doe ik dat door taken uit handen te nemen die ondernemers zelf stom vinden of niet zo goed kunnen.

 

Beiden staan in het teken van iets wat ik heel belangrijk vind: anderen inspireren zich een beter mens te voelen. Door in je leven te focussen op mooie moment, leuke dingen, lekker eten. In mijn bedrijf doe ik dat door taken uit handen te nemen die ondernemers zelf stom vinden of niet zo goed kunnen. Als je namelijk zowel privé als zakelijk zoveel mogelijk dingen doet waar je blij van wordt, dan straal je dat gevoel weer uit naar de mensen om je heen. Als iedereen op die manier elkaar zou aansteken dan zou de wereld best een beetje mooier zijn!

Back to the baby!

Nu jullie weten wie er aan de andere kant van je scherm tegen je praat is het tijd om weer even een update te geven over de zwangerschap!

Inmiddels ben ik in het tweede trimester terechtgekomen, en daar ben ik natuurlijk heel blij mee! Of nouja, ik kan me voorstellen dat vrouwen die erg veel last hebben van hormonen daar erg blij mee zijn, voor mij is het meer gewoon een mooie mijlpaal. Nog altijd voel ik me namelijk prima, en hebben de hormonen weinig van zich laten horen. Jan heeft laatst zelfs nog geklaagd dat ik nog helemaal geen hormonale uitbarstingen tegen hem heb gehad. Sorry schat, maar het zit er gewoon niet in!

Gaat dan alles van een leien dakje?!

Ja, eigenlijk wel. Wel ben ik blij dat de moeheid weer een beetje op zijn retour is. Want zoals ik al schreef heb ik de laatste tijd enorm hard gewerkt, en dat kwam mede doordat ik weinig tijd had om te werken. Simpelweg omdat ik de halve dag slapend op de bank doorbracht. En daar werd ik wel een beetje simpel van. Drie maanden lang niets anders doen dan slapen, eten, werken, eten, slapen, etc. zijn mij niet in de koude kleren gaan zitten. Ik heb enorm veel zin om weer een beetje wat dingen/mensen te zien die zich niet in mijn huis of directe omgeving bevinden!

 

Mijn gewrichten en spieren zijn altijd al mijn zwakke punt geweest, en ik had er al op gerekend dat mijn bekken zouden gaan protesteren.

 

Ook begint de bekkenpijn op te komen nu. Mijn buik is al aardig aan het groeien, en de boel daar beneden begint te verweken. Met als gevolg dat ik pijn begin te krijgen. Mijn gewrichten en spieren zijn altijd al mijn zwakke punt geweest, en ik had er al op gerekend dat mijn bekken zouden gaan protesteren. Daarom ben ik wel al een paar weken flink aan het trainen met speciale oefeningen van de bekken-fysio. Het scheelt heel erg veel om te slapen met een kussen tussen mijn benen, daarvoor gebruik ik het voedingskussen wat ik al had aangeschaft. Ik heb voor deze gekozen en die bevalt heel erg goed!

Ik ben een tropisch wezen!

Verder ging ik met allerlei huidkwaaltjes naar de dokter. Plekken op mijn gezicht en onder mijn oksels die ik al sinds het begin van de zwangerschap heb en die maar niet weggingen. Daarnaast zat de situatie down under me ook niet helemaal lekker, ik had het gevoel dat de schimmelinfectie die ik helemaal in het begin van de zwangerschap had niet helemaal goed weg was.

 

Ik weet wel dat het als veilig is bestempeld, maar ik vond het toch niet zo fijn om een ei vol met medicijnen te stoppen op de plek waar onze baby woont.

 

De dokter verblijdde me met het nieuws dat ik een echt tropisch wezen was geworden: alles waar ik voor kwam was schimmel. Hè leuk! En omdat het allemaal verschillende soorten waren toog ik naar huis met een tas vol crèmepjes van de apotheek. Voor iedere plek een ander smeerseltje, en de welbekende eieren om de situatie beneden op te lossen. Die eieren vond ik toch wel eng hoor. Ik weet wel dat het als veilig is bestempeld, maar ik vond het toch niet zo fijn om een ei vol met medicijnen te stoppen op de plek waar onze baby woont. Maar hee, liever dat dan dat ie wordt geboren als een schimmelbaby!

Een fijn bezoekje aan de mesologe

Al jaren ga ik regelmatig op bezoek bij mijn mesologe. Zij meet de energiebanen in je lichaam met zwakstroom en adviseert op basis van die metingen welke supplementen je het beste kan slikken om je optimaal in vorm te voelen. Het klinkt wellicht wat zweverig, maar ik heb er al zo enorm veel baat bij gehad! Een paar jaar geleden heb ik een zware burn-out gehad en in het fysieke herstel daarvan hebben de supplementen die zij me voorschreef echt heel veel geholpen.

 

Ik slikte al extra vitamine D en een multivitamine voor zwangeren (Prena Fem), en daar heeft zij weer een aantal dingen aan toegevoegd

 

Niet meer dan logisch dus dat ik nu ook weer naar haar toe ga. Zij heeft me een aantal supplementen van Orthica voorgeschreven die kunnen ondersteunen wat mijn lichaam nodig heeft. Ik slikte al extra vitamine D en een multivitamine voor zwangeren (Prena Fem), en daar heeft zij weer een aantal dingen aan toegevoegd, zoals een pro-biotica die kan helpen met o.a. de schimmels. Ook vertelde ik blij aan haar dat ik ruim een liter melk per dag dronk, waarop zij me acuut iets gaf met extra calcium erin. Het klinkt allemaal heel logisch, en dat is het ook, maar ik had zelf niet kunnen verzinnen welke supplementen dan goed zijn om te slikken.

Denk ook eens aan al die andere moeders

Al met al gaat alles dus nog steeds hartstikke goed met mij. En daarmee wil ik graag even linken naar alle moeders en wensmoeders met wie het niet zo goed gaat. Het is heerlijk om met jullie te kunnen delen wie ik ben en te vertellen over het kindje wat er bij ons op komst is. Maar besef je alsjeblieft ook dat er ontzettend veel vrouwen zijn die online van dit soort berichten wegduiken omdat het gewoon heel veel pijn doet. Die keer op keer van binnen in elkaar krimpen als iemand ze vraagt of het bij hen niet eens tijd is voor een baby.

Vrouwen die kindjes verloren, bij wie het zwanger worden maar niet wil lukken of bij wie de zwangerschap gewoon heel moeilijk verloopt. Ik denk in ieder geval veel aan deze vrouwen, en met iedere post die ik plaats over zwanger zijn stuur ik weer een hele bunch met lieve gedachtes naar deze vrouwen toe.

Ik hoop dat jullie met me meedoen.

 

Volgen jullie Ayla al? 🙂

Facebook

Instagram

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge