Avond, kookkunsten

Chili Con Carne met rijst en gehakt

Chili Con Carne vind ik een typisch gerecht voor in de wintermaanden. Bovendien maak je dit gerecht voor een budgetprijs, waar het hele gezin van kan eten. Ik weet nog van vroeger, dat mijn moeder een mega pan maakte. De volgende dag konden we er nog van eten. Thuis combineerden we dit gerecht vaak met brood of pasta. In dit recept combineer ik de Chili Con Carne met rijst en gehakt.

 

chili con carne met rijst en gehakt

Chili Con Carne met rijst en gehakt

 

Wat heb je nodig (voor twee personen)

  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 rundergehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder (of meer)
  • 200 gram gepelde tomaten
  • 100 gram Champignons
  • Pot Bruine bonen/ Kidney bonen (250 gram)
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • Rijst voor twee personen

 

Hoe maak je het klaar

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Snij de rode ui, paprika en champignons in kleine blokjes.
  3. Bak de uien met een beetje olie in een pan.
  4. Voeg het rundergehakt, geperste knoflook, komijnpoeder, chilipoeder. Bak dit alles mee totdat het gehakt niet meer rood is.
  5. Voeg vervolgens de gepelde tomaten, paprika, champignons en de uitgelekte bonen toe.
  6. Roer alles tot een geheel en laat het nog 15 minuten pruttelen.
  7. Schep de rijst en de Chili Con Carne op een bord en eet u smakelijk!

 

TIP; wanneer je de Chili con Carne een dag van te voren maakt, kunnen de kruiden intrekken waardoor dit gerecht nog lekkerder wordt. 

 

 

Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Delen? Ja graag!

4 thoughts on “Chili Con Carne met rijst en gehakt

    1. Hoi Merel!
      Lief van je, ik heb je blog net ook bekeken. Heerlijke recepten en verhalen heb je. De Chili Con Carne heeft goed gesmaakt. Ben benieuwd wat jij er van vindt. Laat het me maar weten.

      Liefs Aneta

    1. Ik ben gek op koken. Probeer over het algemeen zonder pakjes en zakjes te koken. Alles lekker vers. Ik ben heel benieuwd wat je van het gerechtje vindt. Leuk als je het op je blog plaatst! Bedankt alvast :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge