regelen voor je zwangerschap
Blogs Zwangerschap

Checklist zwangerschap: Dit moet je regelen

Yes, je bent zwanger! Wat moet dat een spannende maar vooral leuke tijd zijn. Hoe leuk is het om alle babyuitzet bij elkaar te sprokkelen? Maar dat niet alleen. Want je moet ook een aantal andere zaken regelen voor je zwangerschap. Speciaal voor jou heb ik per trimester een handige checklist gemaakt die gedurende je zwangerschap eraan herinnert wat je zoal moet regelen. Deze checklist kun je gratis downloaden en uitprinten.

 

Lees ook: Dit mag je wel en niet eten tijdens je zwangerschap

 

Eerste trimester

Het eerste trimester is een spannende tijd. Je krijgt in deze periode je eerste echo om te horen of het hartje van je kind klopt. Ook moet je al best veel regelen, zoals de kraamzorg en de kinderopvang. Daarnaast kun je je aanmelden voor Moeders voor Moeders. Je kunt bij deze organisatie jouw urine doneren, die weer gebruikt wordt om stellen met vruchtbaarheidsproblemen te helpen. Mooi initiatief vind ik het.

 

Download de checklist zwangerschap 1e trimester hier

 

Tweede trimster

Het tweede trimester staat in het teken van zaken regelen, waaronder in gesprek gaan met je werkgever tot je kind erkennen bij de gemeente (mocht je niet getrouwd zijn of geregistreerd partnerschap hebben. Ook kun je alvast beginnen met de voorbereidingen voor de kinderkamer.

 

Download de checklist zwangerschap 2e trimester hier

Derde trimester

In het derde trimester moet je de laatste zaken regelen voor je zwangerschap. Denk aan geboortekaartjes uitzoeken, nadenken of je in het ziekenhuis of thuis wilt bevallen. Het klaar maken van je geboortetas en dat soort dingen.

 

Download de checklist zwangerschap derde trimester hier

 

Mooi over je zwangerschap

Tot slot wil ik nog even stilstaan bij het boek “De grote geboortegids”. Het is een prachtig en voor interessant boek die je meeneemt gedurende je zwangerschap. Het boek bestaat uit 263 pagina’s vol informatie welke belangrijk is voor jou en je ongeboren kindje. Ook vertelt het boek alles over je bevalling en de kraamtijd. Je kunt dit boek voor €22,50 kopen via deze link

 

 

 

Dit artikel bestaat uit affiliate links (Als jij via deze link(s) iets koopt, verdien ik hiermee een klein zakcentje om deze website te bekostigen). 

 

Photo by rawpixel on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *