bulgur salade met feta en groenten
Blog,  Kidsproof recepten

Bulgur salade met feta en groenten

Mijn favoriete lunchgerecht is heel simpel: brood, brood en nog eens brood.Toch ben ik van mening dat variatie in je voeding de eetmomenten bijzonder maakt. Dus heb ik op een doordeweekse middag mijn stoute schoenen aangetrokken en met een klein beetje tegenzin de boterhammen in de vriezer laten zitten. Ik wilde een salade maken. Ja, dat was mijn plan!

Heb jij dat ook – dat wanneer je een salade eet – je je van binnen op en top gezond voelt? Ik zal je eens wat zeggen: dat gevoel had ik al op het moment toen ik de salade aan het maken was, haha. Nu ik deze bulgur salade met feta en groenten heb gegeten, blijven mijn boterhammen steeds vaker in de vriezer liggen. Ik vind de combinatie van de ingrediënten zo lekker! Wil jij net als ik, na het eten van deze salade, je op en top gezond voelen? (ja, ik overdrijf een beetje)  In dit artikel deel ik het recept.

 

Bulgur salade met feta en groenten

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

 • 2 (Senseo) kopjes Bulgur
 • 2 handen bladspinazie
 • 15 snacktomaatjes
 • halve komkommer
 • Pot feta in olie en mediterrane kruiden
 • Groene olijven met knoflook

Hoe maak je het klaar?

 1. Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking gaar en laat afkoelen.
 2. Snij de snacktomaatjes en komkommer in stukjes en doe ze in een grote schaal/kom.
 3. Scheur de bladspinazie met je handen klein en doe het in de kom erbij.
 4. De feta met de olie en mediterrane kruiden en de olijven mogen er ook bij.
 5. Tot slot mag de Bulgur erbij.
 6. Hussel alle ingrediënten door elkaar. En klaar is je salade!

Tip: Ook lekker mee te nemen naar je werk.

 

Groetjes Aneta

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge