Blog

Bloggen combineren met je baan, school en privéleven

Bloggen, ik vind dit zo leuk om te doen. Ik krijg hier zoveel voldoening van. Bloggen combineren met je baan, school en privéleven is een lastig ding. Soms vraag ik mij echt af hoe ik dit doe en waar ik de tijd vandaan haal. Ik vond het leuk om hier iets over te schrijven en vertel je graag hier iets meer over.

 

Bloggen, baan, school, privéleven

Om even kort te beginnen voor de mensen die het nog niet weten. Ik woon samen met mijn vriend, heb (nog) geen kinderen, werk ik vier dagen als pedagogische medewerker binnen de kinderopvang en volg een deeltijdstudie pedagogiek (4e jaar). Bloggen doe ik sinds januari 2016. Het eerste halfjaar zat ik werkelijk in een rollercoaster wat betreft bloggen. Ik moest alles ontdekken, van foto’s maken tot het leren hoe je een blog moest starten. Onwijs leuk om te doen, maar mijn school en privéleven lagen op dat moment op z’n gat. Ik wilde zoveel mogelijk content schrijven voor mijn lezers. Ook heel leuk, maar op den duur was bloggen voor mij eerder een stressfactor dan mijn hobby. Van zes artikelen in de week ben ik terug gegaan naar drie artikelen. Ik voel mij hier veel beter bij. Bovendien heb ik geleerd dat ik beter kwaliteit neer kan zetten met drie artikelen, dan kwantiteit met zes artikelen in de week.

Plannen en nog eens plannen

Dat ik een regelmuts ben, weten mijn naasten wel. Ik heb talloze notitieboekjes waarin ik de meest stomme dingen in opschrijf. Who cares…zelf kan ik mij geen betere manier wensen als het gaat om dingen onthouden en die uiteindelijk niet te vergeten. Want daar ben ik namelijk ook heel goed in :/

Een goede planning maken, is voor mij zeer belangrijk als het gaat om het combineren van al deze activiteiten. Die planning maak ik altijd op zondagavond. Ik noteer bijvoorbeeld welke dag ik ga sporten, wanneer ik iets aan school doe en wanneer ik ga bloggen. Afspreken met vriendinnen plan ik meestal tussendoor. Maar er komt wel eens maand voor dat ik hen misschien maar één keer zie (sorry meisjes). Daarom ben ik zo onwijs blij wanneer ik in juni 2017 af mag studeren. Ik kan niet wachten!

Met mijn blog probeer ik altijd zo ver mogelijk vooruit te werken, zo ongeveer twee weken. Verder vooruit lukt me gewoonweg niet. Daarnaast probeer ik de meeste werkzaamheden voor mijn blog tijdens mijn pauze op het werk in te plannen. Dit scheelt enorm veel tijd, dan wanneer ik dit nog eens thuis zou doen. En uiteraard blijf er dan nog tijd over voor mijn vriend. In de avonden zijn we vrijwel altijd bij elkaar. Hij studeert op dit moment ook, dit houdt dus in dat we regelmatig samen aan de keukentafel zitten met onze neuzen in de boeken..GEZELLIG!! Ach, het is even niet anders.

Ik moet zeggen dat ik het af en toe best pittig vind. Werken, school, bloggen, sporten, huishouden, vrienden en familie. Ik ben soms weken lang aan het door knallen met 1001 dingen. Een rustmoment gun ik me op een één of andere manier gewoon niet. Maar ik klaag niet hoor. Ik doe nog steeds alles met heel veel plezier en energie, als ik het maar goed plan.

 

Hoe combineer jij alle dagelijkse dingen in je leven? Zijn er dingen die anders zouden kunnen of ben je tevreden met hoe het gaat?

 

Liefs Aneta

13 thoughts on “Bloggen combineren met je baan, school en privéleven

 1. Bloggen prop ik in ieder geval overal gewoon tussen. Ik maak er tijd voor op de raarste momenten. Daarnaast werk ik drie hele dagen in de kinderopvang, heb ik een gezin en op sociaal gebied ben ik ook erg actief. Maar bloggen geeft mij rust en is daarom heel goed in te passen in mijn bestaan.

  1. Wat fijn om te horen! Drie dagen werken is ook best pittig naast een gezin wat je 24 uur draaiende moet houden. Je doet het goed Cynthia en ik lees je blogs maar al te graag. Dikke kus

 2. Ik zou het niet kunnen, denk ik. Dat zou zoveel stress opleveren bij mij. Ik heb een parttime eigen bedrijf en naast dat werk ik erg graag aan mijn blog. Ook vind ik het lezen van mede bloggers ontzettend leuk. En dat maakt bloggen voor mij ontzettend rustgevend.

 3. Leuk om te lezen! Ik moet nu ook echt dat gaan combineren (een job waar ik gemakkelijk 40/50 uur per week soms bij werk, mijn blog en een social leven indien mogelijk haha). En ja ik plan gewoon enorm veel. Ik gun mezelf toch wel een ontspannend momentje hier en daar, anders hou ik dit gewoon niet vol. Zoals het bekijken van een film enzo, simpele kleine dingen. En ik slaap gewoon minder haha!

  1. Dat is best pittig zulke weken van 40 á 50 uur…dat zou ik echt niet vol houden. Ontspanningsmomentjes zijn ook heel belangrijk maar toch is die drang er om naar de computer te grijpen. Heb jij dat niet?

 4. Ik vind dat bloggen enorm verslavend, zowel het lezen van andere blogs als artikels schrijven. Dat laatste doe ik soms in mijn hoofd op de fiets, want ik fiets elke dag 40 min heen en 40min terug tussen thuis en werk. Wat er wel eens tussenuit durft vallen door tijdsgebrek is dat sociaal leven. Met een job en kinders heb ik soms de tijd, de energie en fut niet om nog buiten te komen. Gelukkig kan bloggen van op de zetel ?.

  1. Bloggen is zeker verslavend. Ah dat is een goede optie, fietsen en artikels schrijven (in je hoofd). Zo te lezen heb je het ook super druk. Soms denk ik: “waar zijn we aan begonnen” haha…..maar het is zo leuk. Succes! ps: Leuke blog heb je…..en je keuken is zoo gaaf!

 5. Jeetje wat knap! Echt respect hoe je naast je drukke leven zo’n toffe blog hebt 🙂 Ik zit nu in mijn laatste jaar, heb een bijbaan en merk dat ik het echt moeilijk vind om het te combineren. Ik probeer wel flink vooruit te werken maar merk dat ik hierdoor minder connectie heb met bepaalde artikelen. Dan zie ik ineens hele zonnige foto’s terwijl het december is haha.

 6. Super lief! Dank je❤️ Het is ook moeilijk hoor meis. Af en toe ook best stressvol. Maar het geeft zoveel energie. Jij doet het ook echt goed…. Mooie artikelen schrijf je. En die foto’s, daar merken een hoop lezers denk ik niks van, denk ik. Jij ook in je laatste jaar? Wat voor opleiding doe je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *