kookkunsten, Zoetgenot

Bladerdeeg met mascarpone en aardbeien

Elke week breng ik een bezoekje aan mijn ouders. Even tijd voor elkaar vrij maken en bijkletsen. Deze keer kwam ik niet met lege handen aan. Ik had bladerdeeg met mascarpone en aardbeien meegenomen. Thuis had ik het één en ander al voorbereidt. Bij mijn ouders hoefde ik enkel de gebakjes af te maken. Mocht je binnenkort een verjaardag hebben dan zullen deze gebakjes absoluut in de smaak vallen. Bovendien kan je ze van te voren al voorbereiden. Wanneer de visite er is hoef je ze alleen verder af te maken. Ideaal dus voor als er veel mensen over de vloer komen. Hier komt het recept.
bladerdeeg met mascarpone en aardbeien

Bladerdeeg met mascarpone en aardbeien

Wat heb je nodig (voor 6 taartjes)

  • 250 gram mascarpone
  • Bak aardbeien
  • 2 el honing
  • Sap van 1 citroen
  • 6 stuks bladerdeeg
  • 1 ei

    Hoe maak je het klaar

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Kluts het eitje in een kom.
  3. Leg bakpapier op de bakplaat en leg het bladerdeeg er op.
  4. Besmeer het bladerdeeg met het ei en bak ze voor circa 16 minuten af.
  5. Laat het bladerdeeg afkoelen.
  6. Doe vervolgens de mascarpone in een kom.
  7. Pers het sap van de citroen uit in de kom. Doe de honing erbij.
  8. Roer het geheel door met een spatel.
  9. Snij de aardbeien in kleine stukken.
  10. Wanneer het bladerdeeg is afgekoeld besmeer je deze met de mascarpone (niet te dun, niet te dik).
  11. Tot slot strooi je er wat aardbeien op.

Ik hoop dat deze heerlijke bladerdeeg met aardbeien en mascarpone je zullen smaken.

Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Delen? Ja graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge