besparen op boodschappen
Blogs Mama

Met deze 5 manieren kun jij op jouw wekelijkse boodschappen besparen

Als gezin kun je op verschillende manier geld besparen. In een eerder artikel heb ik 10 bespaartips met je gedeeld. Geld besparen doe ik graag, vooral als het om besparen op boodschappen gaat. Op die manier houden we geld over om leuke dingen te blijven doen. En we eten er echt niet minder om. In dit artikel deel ik mijn 5 tips hoe jij kunt besparen op boodschappen.

 

Lees ook: 10 manieren om als gezin geld te besparen

 

1. Voorgesneden groenten laten staan

Koop geen voorgesneden groenten maar snij ze zelf. Een bloemkool, aardappelen of een zak wortelen is relatief goedkoper dan een zak voorgesneden groenten of krieltjes. Daarnaast is de hoeveelheid ook groter waardoor je er meerdere keren van kunt eten.

2. Let op aanbiedingen

Dat klinkt aannemelijk, toch? Veel supermarkten prijzen producten af als de houdbaarheidsdatum nadert. Een flink aantal verpakkingen heeft een label “tenminste houdbaar tot” terwijl je het product na die datum nog prima een paar dagen kunt gebruiken.

3. Koop boodscchappen met de Picnic app

Waarschijnlijk heeft niet iedereen van jullie in Nederland de mogelijkheid om via de Picnic app boodschappen te bestellen. Als je de mogelijkheid hebt, DOEN! Je zou denken dat dit duurder is. Maar juist hiermee kun jij op de wekelijkse boodschappen besparen. Je gaat namelijk veel gerichter boodschappen doen, waardoor je niet getriggerd wordt door als het lekkers op je heen. Dit gebeurd namelijk wel als je door het gangpad van de supermarkt loopt.

4. Koop huismerken in plaats van A-merken

“Logisch, want dit is goedkoper” zou je zeggen. Maar wist je dat veel huismerken en A-merken van verschillende supermarkten gewoon uit dezelfde fabriek komen? Er zit alleen een andere sticker op de verpakking.

5. Kies ook eens diepvriesproducten

Diepvriesgroenten zoals doperwten, worteltjes of rode kool zijn goedkoper dan verse varianten. Wist je trouwens dat diepvries zelfs iets gezonder zijn dan verse groenten? Dit komt omdat deze groenten na de oogst direct ingevroren worden, waardoor de vitaminen beter blijft bewaard.

 

Photo by rawpixel on Unsplash

10 thoughts on “Met deze 5 manieren kun jij op jouw wekelijkse boodschappen besparen

  1. Die app is echt een goede tip! Ideaal dat je je hele lijstje kunt invoeren, zodat je niet de ene boodschap bij de ene supermarkt en de andere boodschap bij de andere supermarkt hoeft te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *