besparen op boodschappen
Mama

Hoe kun je besparen op boodschappen?

Als gezin kun je op verschillende manier geld besparen. In een eerder artikel heb ik 10 bespaartips met je gedeeld. Geld besparen doe ik graag, vooral als het om besparen op boodschappen gaat. Op die manier houden we geld over om leuke dingen te blijven doen. En we eten er echt niet minder om. In dit artikel deel ik mijn 5 tips hoe jij kunt besparen op boodschappen.

 

Lees ook: 7 manieren om te besparen op de babyuitzet

 

1. Voorgesneden groenten laten staan

Koop geen voorgesneden groenten maar snij ze zelf. Een bloemkool, aardappelen of een zak wortelen is relatief goedkoper dan een zak voorgesneden groenten of krieltjes. Daarnaast is de hoeveelheid ook groter waardoor je er meerdere keren van kunt eten.

2. Let op aanbiedingen

Dat klinkt aannemelijk, toch? Veel supermarkten prijzen producten af als de houdbaarheidsdatum nadert. Een flink aantal verpakkingen heeft een label “tenminste houdbaar tot” terwijl je het product na die datum nog prima een paar dagen kunt gebruiken.

3. Sjoprz: Dé boodschappen-app

Sjorprz is een app waarmee je flink op de boodschappen kunt besparen. Met de app kun je een boodschappenlijstje maken en in een paar stappen uitrekenen in welke winkel bij jouw in de buurt de boodschappen het goedkoopst zijn. Alle supermarktketens in Nederland doen mee. Het is een super handige app waarmee je efficiënt boodschappen kunt doen.

4. Koop huismerken in plaats van A-merken

“Logisch, want dit is goedkoper” zou je zeggen. Maar wist je dat veel huismerken en A-merken van verschillende supermarkten gewoon uit dezelfde fabriek komen? Er zit enkel een andere sticker op de verpakking.

5. Kies ook eens diepvriesproducten

Diepvriesgroenten zoals doperwten, worteltjes of rode kool zijn goedkoper dan verse varianten. Wist je trouwens dat diepvries zelfs iets gezonder zijn dan verse groenten? Dit komt omdat deze groenten na de oogst direct ingevroren worden, waardoor de vitaminen beter blijft bewaard.

 

Photo by rawpixel on Unsplash

10 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge