berg op de hoofdhuid van je baby
Blogs Opvoeden

Berg op de hoofdhuid van je baby | Zo kom je er van af!

Herken je dat, van die witte of gele vettige schilfertjes op de hoofdhuid van je baby? Dit is de zogenoemde ‘berg’. Berg is een onschuldig kwaaltje en treed op in de eerste 3 maanden na de geboorte. Je leest wat de oorzaak hiervan is en hoe je er van af komt.

Lees ook: 5 handige babyproducten die volwassenen ook kunnen gebruiken

Wat is de oorzaak van berg?

Berg is als het ware ingedroogd huidsmeer, wat afgegeven wordt door een hoge hoeveelheid aan talgklieren die talg produceren. Men denkt dat er nog meer oorzaken zijn van berg maar deze factoren zijn nog onbekend.

Wat kun je er aan doen?

Berg op de hoofdhuid van je baby kun je makkelijk weghalen. Je kunt de schilfertjes regelmatig insmeren met olie, bij voorkeur s’avonds. Wanneer de olie de volgende ochtend in de huid is ingetrokken, kun je met een fijne kam of borstel de schilfertjes uit het haar van je baby borstelen. Doe dit wel voorzichtig. Mochten enkele schilfertjes nog vastzitten aan de hoofdhuid, laat het vooral zitten.

 

Photo by Mindy Olson P on Unsplash

2 thoughts on “Berg op de hoofdhuid van je baby | Zo kom je er van af!

  1. Ik had vroeger ook heel veel berg op mn koppie, onze kleine meid nu ook. Ik doe er verder niets aan, niemand heeft er last van. Het neemt lamgzaam af. Nu ze bijna twee is heeft ze nog maar een klein beetje…alleen de hele grote stukken nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *